Svchost.exe w stacji nie ma dysku


(system) #1

Witam

Niedawno zaistalowałem sobie nowy system i zmieniłem system plików z fat na Ntfs ,po wgraniu sterow ładnie chodził ale od kilku dni mam kłopot z napędem dyskietek(oczywiście dzis nowy napęd kupiłem),wyskakuje mi komunikat svchost.exe w stacji nie ma dysku.Włóż dysk do stacji dyskietek.

Stacja dysk normalnie działa,otwieram,formatuje,itp tylko ten wnerwiający komunikat!Menadżer zadan pokazuje kilka plików svchost.exe ,jeden plik zamknełem i problem zniknoł.Czytałem tutaj na forum kilkanaście w podobie tematów,sprawdziłem taśmę,drugą zamontowałem,docisnełem na full.Co mogę zrobić w takim przypadku.Proszę o pomoc

Ps.Proszę się nie gniewać ale nie widziałem gdzie wątek utworzyć :oops:


(goomish) #2

Mam wrażenie, że w ciągu tych paru dni zdążyłeś załapać jakieś paskudztwo :). Przeskanuj system np. Hijack This i jeżeli okaże się, że ten svhost.exe, zgłaszający problem z brakiem napędu w stacji nie znajduje się w ..\Windows\System32, usuń go jakimś programem antyspyware.

Jak już problemu się definitywnie pozbędziesz utwórz w systemie konto użytkownika z ograniczeniami i korzystaj tylko z niego do przeglądania internetu, gir czy normalnej pracy. No i włącz/zainstaluj firewalla i program antywirusowy.


(system) #3

faktycznie coś musiałem załapać,błędy znalazłem w rejestrze usług plik svchost.exe został zmodyfikowany po usunięcu problem zniknął tylko cóż przy okazji dzwięk mi znikł tego już nie dałem rady zrobić i musiałem instalke zrobic,pech :frowning: .Post można zamknąć a dla mnie kolejna lekcja :lol: