SVG na Ubuntu - która przeglądarka odtworzy?

Witam!

Ostatnio na PTI (połączenie podstaw ekonomii, marketingu i przede wszystkim technologii informatycznych) bierzemy SVG. Niby nic dziwnego, ale my… jakby to ująć… piszemy te obrazki i animacje :slight_smile: wiem jak to brzmi, ale można się dokopać do dokumentacji w3c o svg i zobaczyć na czym to polega.

Ale nieistotne. Mój problem polega na tym, że podstawy SVG na Ubuntu + Fx działają (tzn. wyświetlają się obrazy statyczne), ale animacje i animacje interaktywne już nie chcą współpracować. Zakładam, że nie mam zamiaru używać Windowsa (wrócę do niego w ostateczności) i IE, do których jest wtyczka, która umożliwia wyświetlania tychże obrazków. Przepraszam - grafik :slight_smile:

I tutaj rodzi się problem. Jak się nazywa wtyczka, która umożliwiałaby to, co na IE+Windows, ew. link, jakieś rozszerzenie… cokolwiek. Googlowałem, ale nie potrafię znaleźć tego.

Przecież Gecko nie obsługuje animacji SVG.

Presto/WebKit – tak. Po prostu zmień przeglądarkę.

Kaka’ - Tak wiem :slight_smile:

Po prostu nie wymyśliłem lepszej nazwy topicu, ale już ją zmieniam - przepraszam, śpieszyłem się :slight_smile:

A żeby nie było OT to jaką przeglądarkę na WebKit pod Ubuntu polecacie? BO Presto to Opera używa :wink:

Dobra, Opera nie wyświetla animacji. Działa tak samo jak Firefox, jeśli chodzi o ten konkretny przypadek. Jeszcze zobaczę chromium via Cross Over

Epiphany, Midori.

Epiphany używa akurat Gecko :slight_smile:

Ale z WebKitem też jest i na WebKit ma przejść, z tego, co pamiętam.

http://live.gnome.org/Epiphany/WebKit

Ehh… To samo co w Operze czy Firefoxie… czyli mogę wstawić grafikę, ale nie animację ;/

Trudno.

Nie musisz instalować Windowsa, jeśli masz na niego licencję to bez problemu możesz zainstalować IE’s4Linux.

Pozdrawiam!