SWEEX LW053 WLAN ADAPTER problem

Mam problem z SWEEX LW053 wireless lan usb adapter 54 mbps, otóż podłączyłem go do portu usb i zainstalowałem sterownik (nie z płyty, zgubiona ;( ) z internetu! ok pisze że znaleziono nowy sprzęt ale kiedy wchodzę w połączenia sieciowe to obok ikony połączenia jest czerwony X jakby urządzenie nie było podłączone! zdaję mi się że to sterownik zły, ale na stronie sweex’a do XP znalazłem tylko jakieś DRV INF XP które waży 800 kb! to chyba nie sterownik ! nie wiem chcę zrobić bratu internet a on ma XP’ka i nie mogę tego adaptera uruchomić (wybrać sieci bezprzewodowej) bo pisze że urządzenie nie jest podłączone, dodam że kontrolka świeci się co jakieś 30 s :wink: google nie pomogło nie mogłem znaleźć sterów! !!

Hej,

Sterowniki do karty pobierz ze strony producenta - tutaj. Możesz ściągnąć same sterowniki - LW053_INF_DRV_XP3264_v1.3.0.0.zip (397,22 kB) - bądź też program, który je zainstaluje - LW053_Setup_20090917.exe (5,31 MB). Prawdopodobnie razem ze sterownikami - w tym ostatnim przypadku - zainstaluje się aplikacja do zarządzania sieciami WiFi.

Co ważne w czasie instalacji takich kart USB warto pamiętać o standardowej kolejności - najpierw instalujemy oprogramowanie, a kartę podpinamy pod USB dopiero wtedy, gdy otrzymamy stosowny komunikat.

Pozdrawiam,

Dimatheus