Witam. Od pewnego czasu zauważyłam że gdy włączę komputer w całym mieszkaniu lekko migają światła co jest na dłuższą metę wkurzające. Obstawiam że to wina zasilacza w tej obudowie http://tiny.pl/8gmd . Zasilacz też nie jest wpięty bezpośrednio do gniazdka lecz wpierw do listwy antyoświeceniowej z bezpiecznikami a listwa do gniazdka. Lecz to nie tego wina z uwagi na to że komputer wpięłam bezpośrednio do gniazdka i tak samo mrugały światła. Powiedźcie co o tym sądzicie?
w sumie ten zasilacz i tak nie jest za ciekawy
-ale przy takich objawach to raczej wina instalacji
:?:
–lepiej mniej podpięty komp przez tą listwę, bo spalisz kompa…
Dokładnie… kupuj listwe!
Podepnę się do tematu:
Którą listwę kupić do 50zł? Co polecacie?
Załóż inny zasilacz i zobacz co będzie
Z tego wynika,że w pierwszej kolejności należy sprawdzić stan gniazdka,do którego podłączasz komputer.
Może to tylko poluzowany przewód na zacisku w gniazdku ?
Pisałam że mam komputer wpięty do listwy a poza tym wątpię że to wina instalacji bo przy wyłączonym komputerze jest wszystko ok. Poza tym ten stan rzeczy dzieje się od nie tak dawna.
groldominika ,
jeśli masz możliwość to pożycz od kogoś zasiłkę i sprawdź czy nadal będzie to samo
Ale pisałaś również tak:
“Lecz to nie tego wina z uwagi na to że komputer wpięłam bezpośrednio do gniazdka i tak samo mrugały światła.”
oraz:
“a poza tym wątpię że to wina instalacji bo przy wyłączonym komputerze jest wszystko ok.”
Jeśli komputer nie jest włączony to jak może mieć wpływ na instalację?(brak obciążenia)
To wina instalcji elektrycznej w domu. Sprawdź gniazdko. Może trzeba coś dokręcić lub kupić nowe.
W porządku postaram się coś pokombinować. Dziękuję wszystkim za pomoc.
Hahahahahha niezła dyskoteka musi być w domu Będę wiedział jak zrobić prywatkę xD
Co do problemu… Kup listwę, a jak nie pomoże to zasiłkę zmień ;]
A żebyś wiedział że dyskoteka normalnie mnie to już zaczyna w*****ć :lol: Teraz wyłącze wszystko z listwy podepnę bezpośrednio do innego gniazdka zobaczę czy to coś zmieni. Za raz opiszę moje badania
Jak mrugały tak mrugają dalej Cóż czeka mnie wymiana zasilacza. Tylko kurde kupować zasilaćz do komputera sprzed 9-ciu lat :-/ Zobaczy się jeszcze.
jak tylko dla tego kompa (a nie do np. rozbudowy) to weź np. tego:
http://allegro.pl/item426651860_fortron … ztuki.html
a tak to bym ci polecił pożyczyć od kogoś markowy zasilacz i sprawdzić czy mruganie nadal będzie występować z nową zasiłką
To jednak będzie wina instalacji. Zauważyłam teraz przy odkurzaniu że światła mrygają. Nawet Ojciec mi zwrócił uwagę że coś nie tak.
Zamiast markowego zasilacza, załatw sobie markowego elektryka, niech obaczy instalację bo Ci się jeszcze chałupa sfajczy. Pozdrawiam.
moze masz zasłaby dom do komputera? xD zasłaby dom do komputera haha ;d
I po problemie Był elektryk wymienił całą skrzynkę bezpiecznikową która się normalnie topiła pod wpływem zwarcia. Teraz mam pewniejsze zasilanie i bezpieczniki termobimetalowe STS :lol: