Świeży system - nowe wirusy


(Igorenek) #1

Sformatowałem dzisiaj dysk. Właśnie zabierałem się do instalacji SP2, ale wcześniej sprawdziłem system HJT. Na 99% jestem pewien, że jest syf. A na internet wchodziłem 2 razy po 10 minut i tylko na vortal DP! No ale daję loga


(Gblade) #2

Ściągnij Windows Woorms Door Cleaner, odpal>>>zmień wszystkie znaczki z disable na enable>>>po użyciu narzedzia wymagany jest reset kompa.

1.Startujesz do trybu awaryjnego

2.Wyłanczasz przywracanie systemu (tylko Me/Xp)

3.Kasujesz wpisy w HijackThis

4.Kasujesz pogrubione pliki/foldery

5.Dajesz nowy log z hjt + log z Silent Runners

Alexi nie ma sensu ruszać, jeżeli będziesz instalował sp2, to zniknie.


(Igorenek) #3

A to

? :?


(adam9870) #4

Pewnie InfinityToJa myślał, że to Ty ustawiłeś ale widocznie nie.

W takim razie otwórz Notatnik => Plik => Otwórz => Zmień rozszeżenie na wszystkie pliki => Przejdź do:

C:\WINDOWS\System32\drivers\etc

i otwórz plik hosts powinna tam być tylko taka linijka:

Przykładowy plik hosts:

# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.

#

# To jest przykładowy plik HOSTS używany przez Microsoft TCP/IP

# w systemie Windows.

# Ten plik zawiera mapowania adresów IP na nazwy komputerów

# Każdy wpis powinien być w osobnej linii.

# W pierwszej kolumnie powinny być umieszczone adresy IP, a następnie 

# odpowiadające im nazwy komputerów. Adres i nazwa powinny być oddzielone

# co najmniej jedną spacją

#

# Dodatkowo, komentarze (takie jak te) można wstawiać w poszczególnych

# liniach lub po nazwie komputera, oznaczając je symbolem '#'.

#

# Na przykład:

#

# 102.54.94.97 rhino.acme.com # serwer źródłowy

# 38.25.63.10 x.acme.com # komputer kliencki x


127.0.0.1 localhost

Dodatkowo możesz przeskanować komputer programem Ewido po update.


(Igorenek) #5

Obyło się bez HJT :slight_smile: Ewido usunął ten plik msdconfig. Silent:

Ciekawią mnie te DNS-y w HJT - 194.204.152.34 217.98.63.164


(adam9870) #6

Silent czysty.

W HJT nie widzę ich.

DNSy są od neo więc nie masz się czym przejmować :slight_smile:


(Igorenek) #7

Pojawiły się w logu przed chwilą :wink: A więc biorę się za instalowanie SP2. :slight_smile:


(freedom) #8

to powinieneś zrobić przed konfigurają internetu, najlepiej z odłączonym kablem sieciowym, ehh ten windows :roll:


(Igorenek) #9

No i niestety, system nie wstał po instalacji SP2. Po postawieniu go od nowa najpierw zainstalowałem SP2, potem wszystko inne. I jak na razie chodzi :smiley: