Sygnał wifi jest, ale internetu nie ma

Witam

Problem jest taki, że wifi normalnie wyszukuje i się pod nie podłączam, ale internet nie działa w ogóle, tylko strona routera.
Nie działa na niczym( konsola, telefon, laptop ). Próbowałem przeróżnych ustawień na routerze, resetowałem do fabrycznych ustawień, odłączałem od zasilania, zmieniałem DNS’y, ip, DMZ, DHCP, firewall off. Na kablu tez nie dziala.

Proszę o pomoc.

Router- TP-WR740N (TP-Link)

Na pewno twój dostawca nie wymaga czegoś więcej poza podpięciem kabla od internetu w odpowiedni port routera?

Internet wcześniej normalnie działał. Kiedy chcieliśmy podpiąć PS4 pod sieć, ale coś nie działało, bo było napisane, że zbyt słaby zasięg. Więc przynieśliśmy router dosłownie obok konsoli i nadal nie działało. Odblokowałem porty jakie zalecał SONY i później to już w ogóle nie było internetu i tak jest do teraz.

To jest żle skonfigurowany router od strony WAN czyli musisz wziąć dane z umowy i skonfigurować albo zadzwonić tam gdzie masz net i sie spytać

Hej,

• Od jakiego operatora masz internet?
  • Posiadasz jakieś dodatkowe urządzenie do sieci? Jakie?
  • Pod jaki port podpiąłeś kabelek od internetu? Czy oby na pewno pod port WAN?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Problem leży po stronie dostawcy internetu. Może jest jakaś awaria? Może planowe prace na sieci?Dowiadywałeś się?