Symulator jazdy 2 - an exception has occurred!


(Mentic7) #1

witam.

na początku chciałbym przeprosić jeśli wybrałem zły dział, ale sądzę, że ten jest odpowiedni. a teraz odnośnie tematu: ostatnio zainstalowałem na kompie Symulator Jazdy 2. problem w tym, że gra wyłącza się po 30 sekundach od włączenia i wyświetla się taki błąd:

jedyne co znalazłem w google to, żeby ustawić we właściwościach zgodność z xp sp3, ale u mnie w właściwościach nie ma takiej opcji, po drugie mam xp z sp3. komp 1gb ramu, athlon 1.7 ze wcześniej wspomnianym xp sp3, wiem, ze nie najnowszy, ale mysle, ze gra pójdzie na minimalnych wymaganiach.

czy ktoś wie co zrobic aby zlikwidować błąd?


(greh) #2

ja321_123 , ustaw we właściwościach pliku uruchamiającego grę w zakładce Uruchamianie, zgodność z XP SP3.

Chociaż masz XP, to spróbowanie tej porady nie powinno zaszkodzić. :wink:


(Mentic7) #3

W tym problem, że gdy na ikonce z pulpitu daję prawy i właściwości, potem zakładke "zgodnośc" i zaznaczam uruchom ten program w trybie zgodności to w rozsuwanej liście znajduje sie tylko:

  • windows 95,

  • windows 98 / me,

  • windows nt 4.0 (sp 5),

  • windows 2000

i nie ma tam opcji xp sp3. Przed chwila zainstalowalem jeszcze sterowniki do mojej karty i tez nic nie daly :frowning:


(Marcinkozikowski15) #4

sprobuj przeinstalowac aplikacje, badz zainstalowac ja na innym komputerze i sprawdzic czy wystepuje ten sam blad.


(greh) #5

marcino1104 , wydaje mi się, że problem leży w karcie graficznej.

ja321_123 , ma Radka 9200 a gra wymaga minimum Radka 9800.

Po drugie próbował zgodności z wszystkimi systemami i reinstalacji. :slight_smile:


(Marcinkozikowski15) #6

dobrze byłoby jeszcze sprawdzić na innym sprzecie i upewnić się czy gra jest sprawna.


(Mentic7) #7

Gra jest sprawna na 100%, bo na kompie ojca działa bez zarzutu. Tylko, że on ma 4 rdzeniówke itd. więc chyba tak jak greh pisze mam za słaby sprzęt.