Sys. wolno startuje, często zawiesza się na starcie


(ByczY) #1

Witam.

Od dłuższego czasu mój PC stwarza bardzo dużo problemów. Otóż w tym tygodniu stawiałem system już 5x i za każdym razem mam to samo. Instaluje system, sterowniki, oprogramowanie, robię jakąś wstępną konfigurację i działam. Zamykam system, po kilku godzinach włączam go ponownie i ręce opadają, ładuje się około 5 min, dodatkowo po uruchomieniu albo się zawiesza ale moich oczom po kilku sekundach działania pokazuje się czarny ekran no i "happy end" (reset). Zapomniałem dodać, że dość często system gubi pliki i przy uruchamianiu otrzymuje komunikat "[...] plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony (system32)[...]"

System na jakim działam to Windows XP SP2

LOG


(Seba15) #2

może antvir powoduje taka sytuacje? zobacz na czystym systemie lub wywal antyvira i zapore to obadasz. wywal tez wszyskie programy z autostaru. uruchom-> msconfig i zakładka uruchamianie i odznacz wszyskto :slight_smile:


(Kolmar) #3

Przeskanuj komputer za pomocą darmowej wersji [spyware Doctor Starter Edition]

Dodatkowo przeskanuj dysk twardy z konsoli odzyskiwania chkdsk /r


(ByczY) #4
  • chkdsk już było

  • antywira używam od zawsze

  • kerio również od zawsze

  • autostart zoptymalizowałem po napisaniu posta

Zobaczę jeszcze tego Spyware Doctor Starter Edition


(Kolmar) #5

Być może rejestr jes uszkodzony, próbowałeś już go przywrócić?


(ByczY) #6

Teraz przed chwila komputer startował 3x i za każdym razem ładował eis jakieś 3 min po czym się restartował. Po co rejestr przywracać skoro system nowy ? i co by go za kazdym razem uszkadzało ?


(Kolmar) #7

Z jakiego nośnika instalowany był system, oryginalny ?


(ByczY) #8

Hehe a co to ma do rzeczy ?? Od 8 lat z tego samego


(Kolmar) #9

To ma duże znaczenie.

8 lat temu nie było jeszcze XP-ków :lol:


(ByczY) #10

No fakt pomylilem sie :stuck_out_tongue: Dokladnie to od kad mam PC, czyli 6 lat :smiley: