System/Komp zawiesza sie podczas oglądania YT itp na FullScr


(Chesterxxxxx) #1

Witam!

Mam niesamowicie denerwujący problem z komputerem, kilka dni temu zaczął sie zawieszać bez powodu, najczęściej przy korzystaniu z przeglądarki czy to FF czy Chrome czy IE, zrobilem gruntowny skan Avastem i w sumie byly 2 wirusy ktore usunal ale problem dalej zostal, odpalam net, pochodze po paru stronach i nagle zwis;/

Pomyslalem, ze juz czas na format bo i tak mialem zrobic tylko jak zwykle ciezko sie do tego zabrac, znow problem, nagrywarka DVD nie byla wykrywana przez BIOS jako naped do bootowania, podpieta pod SATA, wszystko w BIOSie bylo wlaczone ale dupa, wiec podpialem stara nagrywarke, wykryl i zrobilem format...i tu sie zaczely problemy od nowa

1.Poinstalowalem wszystko co tam mialem poinstalowac(SP3, Stery, CCleaner, Thunderbirda, GG) i na koncu chcialem antyvirusa-Avasta, podczas Dwu-kliku odpala sie okienko instalacji i zawias, myszka staje w miejscu i chodzi tylko w poziomie, sciagnalem z kilku zrodel rozne wersje Avasta i to samo, ekran robi sie czarny a za chwile tło niebieskie w kolorze BIOSa i jakis komunikat tez w BIOSowym "klimacie" ale widac co 3 litere, wszystkie polski znaki zastapione jakimis krzakami i innymi takimi, nic sie nie da przeczytac prawie poza tym, ze jakis blad ktory moze spowodowac uszkodzenie czy jakos tak, w koncu sciagnalem AVG Anti-Virus Free i wszystko sie zainstalowalo ale jedziemy dalej, mam 2 dyski, jeden 40GB WD(ATA) 7letni jeszcze od 1szego kompa a drugi 320GB SB(UltraATA) 2letni z zalozenia zewnetrzny ale wyjalem go z obudowy i wsadzilem do kompa. Podczas skanowania dysku C:/ z systemem(40GB) nagle zawias, samoczynny restart i nic, komp dalej chodzi a na monitorze nic sie nie wyswietla. To samo przy skanowaniu dysku D:/ (320GB), jak skanuje kazdy folder osobno na dysku D:/ to OK a jak caly dysk to zawias. Przy skanowaniu wszystkiego na D:/ osobno nie ma zadnych infekcji.

2.Podczas ogladania filmow czy na YouTube czy na Wrzucie czy innych takich podczas klikniecia opcji FullScreen chwile odtwarza i znow zawias a myszka chodzi w poziomie tylko tak samo jak podczas instalacji Avasta. Zainstalowalem Jave najnowsza, Flash Playera, Schokwave Playera, kodeki K-Lite 5.7.0 Full, QuickTime`a, Real Alternative.

3.Jak chce wylaczyc kompa to standardowo wsykakuja 3 opcje: Stan wstrzymania, Wylacz i Restart, nad Wylacz logo aktualizacji i komunikat, zeby wylaczyc a aktualizacje sie zainstaluja bla bla bla no i wylaczam, ekran czarny, monitor w stanie wstrzymania a komp chodzi z 10min jeszcze, w koncu musialem go wylaczyc z Powera.

To Log z hijackthis moze tu cos pomoze w diagnozie problemu:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2

Scan saved at 13:53:59, on 2010-02-11

Platform: Windows XP Dodatek SP3 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702)

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

C:\Program Files\AVG\AVG9\avgchsvx.exe

C:\Program Files\AVG\AVG9\avgrsx.exe

C:\Program Files\AVG\AVG9\avgcsrvx.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\Program Files\AVG\AVG9\avgwdsvc.exe

C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe

C:\Program Files\AVG\AVG9\avgemc.exe

C:\Program Files\AVG\AVG9\avgnsx.exe

C:\Program Files\AVG\AVG9\avgcsrvx.exe

C:\PROGRA~1\AVG\AVG9\avgtray.exe

C:\Program Files\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe

C:\Program Files\Nowe Gadu-Gadu\gg.exe

C:\Program Files\Styler\Styler.exe

C:\Program Files\Nowe Gadu-Gadu\spellchecker_gg.exe

C:\Documents and Settings\Doozy & Grooby\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe

C:\Documents and Settings\Doozy & Grooby\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe

C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.onet.pl/

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: WormRadar.com IESiteBlocker.NavFilter - {3CA2F312-6F6E-4B53-A66E-4E65E497C8C0} - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgssie.dll

O2 - BHO: Java Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll

O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll

O2 - BHO: IEPluginBHO - {F5CC7F02-6F4E-4462-B5B1-394A57FD3E0D} - C:\Documents and Settings\Doozy & Grooby\Dane aplikacji\Nowe Gadu-Gadu_userdata\ggbho.1.dll

O3 - Toolbar: StylerToolBar - {D2F8F919-690B-4EA2-9FA7-A203D1E04F75} - C:\Program Files\Styler\TB\StylerTB.dll

O4 - HKLM..\Run: [AVG9_TRAY] C:\PROGRA~1\AVG\AVG9\avgtray.exe

O4 - HKLM..\Run: [sunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe"

O4 - HKLM..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\QTTask.exe" -atboottime

O4 - HKCU..\Run: [Google Update] "C:\Documents and Settings\Doozy & Grooby\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /c

O4 - HKCU..\Run: [Nowe Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Nowe Gadu-Gadu\gg.exe"

O4 - HKUS\S-1-5-19..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA LOKALNA')

O4 - HKUS\S-1-5-20..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA SIECIOWA')

O4 - HKUS\S-1-5-18..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS.DEFAULT..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\CTFMON.EXE (User 'Default user')

O4 - Startup: Styler.lnk = ?

O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip..{BCFA5959-7459-4E8B-9FE3-5109E3CE9875}: NameServer = 94.240.34.251 94.240.33.3

O18 - Protocol: linkscanner - {F274614C-63F8-47D5-A4D1-FBDDE494F8D1} - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgpp.dll

O20 - Winlogon Notify: avgrsstarter - C:\WINDOWS\SYSTEM32\avgrsstx.dll

O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe

O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe

O23 - Service: AVG Free E-mail Scanner (avg9emc) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgemc.exe

O23 - Service: AVG Free WatchDog (avg9wd) - AVG Technologies CZ, s.r.o. - C:\Program Files\AVG\AVG9\avgwdsvc.exe

O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe

--

End of file - 4891 bytes

Nie mam pojecia co jest, przed tym wszystkim nic nowego nie sciagalem niz zwykle i nic nowego nie instalowalem, tylko dodatek McAfee do FF. Watpie czy to ma jakis wplyw i jest istotne ale zmienialem ustawienia netu, bo uslugodawca osiedlowy cos zmienial, mialem normalnie Polaczenie lokalne przez sieciowke z wpisanym IP, Brama, DNS`em a teraz musialem stworzyc polaczenie PPPoE no ale co to ma do rzeczy to nie wiem...pisze wszystko bo moze cos dla mnie nie jest jasne a dla Was bedzie...


(Chesterxxxxx) #2

Nic nie miałem nigdy takiego zainstalowanego...z reszta to po formacie zaczely sie robic takie akcje;/

-- Dodane 11.02.2010 (Cz) 19:09 --

Coś takiego wyskakuje jak chce wybrać opcje FullScreen na np. YouTube`ie:

Blad.jpg


(Rempom) #3

Dokładnie mam to samo, czasami jak chcem film obejzec rownoczesnie z przerabianiem filmu albo jak mam Pelny ekran na youtubie,itd. Zwiecha od tak. Przyczyna wydaje sie uszkodzona płyta głowna,mozna sprubowac bios nowy wrzucic. Naprawde mi tez braknie pomyslow. Zmienialem nawet stery od dysku bo myslalem ze to jego wina i nic to niedało. Co gorsza coraz częstsze zwiechy.

A otwieram w Internet Explorerze wszystko, na mozilli mialem kiedys to samo.. :frowning:

Core2 quad q6600@2,40Ghz

2GB Ramu Kingston

grafa:ati 3850

Plyta głowna: asus P5E-VM-DO