System nie chce się załadować po instalacji SP1 do Windows 7

Witam, mam poważny problem, otóż chciałem zainstalować w laptopie Toshiba SP1 do Windows 7 HP i po ponownym uruchomieniu laptopa wyskakuje błąd: “błąd krytyczny C0000034 podczas aktualizacji” i dalej 288 z iluś i dalej same zera. Proszę o pomoc, co w takiej sytuacji zrobić?

Jeżeli coś jeszcze jest potrzebne to mówcie. Możliwe, że w laptopie było coś nie tak. Akurat skanowałem komputer avastem i malwarebytes’em i avast wykrył 2 wirusy a malwarebytes 1. Nie wiem jakie wirusy wykrył avast, bo nie było mnie przy laptopie i moja siostra uruchomiła ponownie tego laptopa i właśnie teraz wyskakuje ten błąd. Malwarebytes wykrył 1 trojan agenta, który był w folderze temp użytkownika i go usunął.

Przepraszam za takie chaotyczne pisanie, ale to jest pilne.

Jeśli pilne, to najpierw przywróć system “do tyłu” na termin przed tymi wszystkimi czynnościami, które mogły spowodować kłopoty.

Moja cudowna siostra odpaliła narzędzie, które nazywa się “narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia.” Teraz trwa jakaś próba naprawy systemu, która trwa już dobre kilkanaście minut i zobaczę, czy to coś naprawi, jak nie to spróbuję w trybie awaryjnym przywrócić system. Normalnie porażka akurat w google jest niewiele na temat tego błędu, pewnie góra kilku osobom się takie coś przytrafiło i oczywiście u mnie…

Mnie chodziło o opcję przywracania z użyciem klawisza F8 podczas startu systemu. Potem (w pojawiającym się czarnym oknie) wybierz opcję Napraw komputer > klawiatura polska programisty > hasło z instalacji > pozycja Przywracanie systemu i wybór odpowiedniego momentu.

Nie wykluczone, że siostra to zrobiła!

Dodane 30.04.2011 (So) 14:38

Jeśli to wszystko się uda i system “wróci” na jakieś stare miejsce (ale sprawne!), to najpierw wykonaj nowy Punkt przywracania systemu (wystarczy dla partycji C - systemowej), a dopiero potem “baw się” z tymi skanowaniami Avastem czy Malwarebyte’m.

Ok to narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia jakimś cudem naprawiło i system się normalnie uruchomił, nie było konieczne przywracanie. Dziękuję za rady i chęć pomocy.

Dodam, że to trochę było dziwne, bo avast skanował cały system i było już 81%, potem musiałem na chwilę wyjść i akurat przyszła moja siostra i powiedziała, że laptop był wyłączony i jak włączyła to akurat pojawił się ten błąd. Ale mniejsza już z tym ważne, że laptop działa.

No dobrze. To nie “cudem” się naprawiło! Tak powinno być. Mimo wszystko zawsze wykonuj punkt przywracania systemu przed skanowaniami Avastem. Z nim jest bardzo różnie ostatnio, co widać codziennie na tym Forum.