System nie może znaleźć płyty

Witam, tak jak w temacie: System Windows 7 nie może znaleźć płyty . W menedżerze urządzeń wszystko jest ok. Nie ma żadnych błędów. Dopiero, gdy chce otworzyć płytę, system po prostu jej nie widzi. Próbowałem skasować pliki w rejestrze: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} o nazwach “UpperFilters” oraz “LowerFilters”, ale w ogóle ich tam nie ma. Odinstalowywałem napęd, aktualizowałem sterowniki i nic to nie dało. Zaznaczam że działało to przez dobre 2 lata. Jakieś porady? Z góry dziękuję

http://support.microsoft.com/mats/cd_dv … roblems/pl

Już tego używałem i nie pomogło. Jest napisane: Stacja dysków jest pusta lub format nośnika nie jest obsługiwany.

A brałeś pod uwagę że sama nagrywarka przestała działać. To że się tacka wysuwa nie świadczy że jest w stu procentach sprawna. Może spróbuj odpalić jakąś płytę bootowalną czy będzie działało nawet przez próbę zapoczątkowania uruchomienia instalacji systemu. To się przekonasz czy wina samego systemu.

Jednak chyba napęd się popsuł. Nie odpala bootowania. System normalnie się uruchamia choć ustawiam bootowanie na płytę. Dzięki