System nie wykrywa karty graficznej

Witam,
mam następujący problem. Parę dni temu włączając komputer (specyfikacja poniżej), spotkałem się z problemem czarnego ekranu i braku sygnału przy działającej karcie graficznej. Przełączając monitor na zintegrowaną kartę graficzną wszystko działa. Komputer wyczyszczony w najmniejszym calu i nadal ta sama sytuacja. Wrzucając kartę graficzną do innej płyty głównej wszystko działa i na odwrót, wrzucając płytę główną do innej karty graficznej też działa, a więc jest pewność, że oba podzespoły działają. Wszystko podpięte tak jak należy, zaktualizowany BIOS, w którym też bawiłem się konfiguracjami z którego slotu ma się uruchomić (PCI, PCI Express i Onboard), karta nie pojawia się w menedżerze urządzeń, a więc sterowników do niej nie jestem w stanie zainstalować. Dostałem sugestię wymiany zasilacza… Guzik! Nadal jest to samo… Czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem ?
Oczywiście przeglądałem forum w zakresie tego tematu.

Specyfikacja komputera:
Zasilacz: BeQuiet Pure Power 11 700W (wcześniej był zasilacz tracer 800W)
Płyta główna: ASRock N68-VS3FX
Procesor: AMD FX-6300
Karta graficzna: GeForce GTX 660Ti
Ram: 8GB
Typ systemu: 64-bitowy
Windows 10 (zaktualizowany)
Dysk SSD

Pozdrawiam.

Wg mnie w takim razie możesz wystartować kompa na zintegrowanej i powalczyć ze sterownikami, najpierw usunąć je DDU i zainstalować od nowa najnowsze.
Jak to nie pomoże to skombinuj od kogoś na test działającą grafikę, jak też będzie brak obrazu to może Twój port PCIe padł…
BTW: po co zasilacz 700W o wartości komputera jak wystarczyłby 500W za 160zł?