System od wczoraj strasznie długo startuje


(goffer89) #1

Witam.

Jak w temacie system startuje ok 2-3min.

Wcześniej nie zajmowało to dłuzej niż 1min....

Najdłużej stoi na ekranie "Trwa Uruchomianie systemu windows"

Zanim pokażą się 4 kuleczki mija ok 1-2min...

Pozniej lataja sobie ok 1min...

Ekran "Zapraszamy" czasami mignie i leci dalej czasami zatrzyma sie na kolejna minutke...

 

Moj pc to...

AMD Athlon II x4 630

Arctic Cooling Freezer 13Pro

6 GB ram DDR III

GeForce GTX 660 2GB

Seagate Baracuda 1TB

Zasilacz Forton 550W 80+ Bronze

System Windows 7 SP1 Ultimate

 

Temperaturki bez zastrzeżeń.

Wydajność w grach bez zastrzezen.

Tylko to długie właczanie...

Autostart prawie czysty,

 

Dodaje logi z OTL bo zazwyczaj o to ludzie prosza w takiej sytuacji :slight_smile:

Extras.Txt

OTL.Txt


(IPSEN) #2

Uruchom autoruns jako administrator -http://technet.micro…s/autoruns-po skończonym skanie-File>save>plik-AutoRuns.arn- umieść na -http://sendfile.pl/- na forum podaj linka

 

Uruchom Wiersz poleceń (w menu start w Uruchom wpisz cmd.exe i OK), wpisz chkdsk c: /f kliknij Enter, wpisz T i zatwierdź enterem, uruchom ponownie komputer.  Uruchom- CrystalDiskInfo- zmień ustawienia (Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]) pokaż  okno z programu wszystkie parametry.


(goffer89) #3

wstawie na raty bo dopiero co wrociłem z pracy i muli mnie strasznie…

 

http://sendfile.pl/pokaz/424192—MRZ0.html

 

tutaj masz z autoruns


(IPSEN) #4

Uruchom autoruns jako administrator

 

Zakładka-Services- odznacz : MBAMScheduler , MBAMService , Microsoft Office Groove Audit Service , MozillaMaintenance , odserv , Origin Client Service , Stereo Service

 

Zakładka-Scheduled taks-odznacz :\Adobe Flash Player Updater , \CCleanerSkipUAC , \Microsoft\Windows\NetTrace\GatherNetworkInfo , \Microsoft\Windows\Windows Media Sharing\UpdateLibrary ,

 

Zakładka -Drivers-odznacz; MBAMProtector , MBAMSwissArmy , MBAMWebAccessControl 

 

Uruchom ponownie komputer,jak coś nie będzie działać lub jakbyś coś potrzebował, zawsze można zaznaczyć.

 

Dysk OK


(goffer89) #5

Wyłączenie malwarebyte antymalware raczej sytuacji nie naprawi. A z internetem z UPC lepiej nie zostawiać PC bez ochrony. A Microsoft essential sam sobie nie radził. Wyłączenie pozostałych nie dało żadnego efektu :frowning:


(IPSEN) #6

Sprawdz- http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/open-device-manager#1TC=windows-7


(goffer89) #7

Sterowniki aktualne. Menadźer urzadzeń nie znajduje żadnych problemów. (brak żółtych znaczków z wykrzyknikiem lub żółtych znaków zapytania.

Bardziej zastanawia mnie Autoruns w zakładce Driver —> EagleX64,VGPU oraz xhunter1 Sciezka nieznana, format nieznany, wyszukiwarka windowsa takiego pliku nie znajduje


(IPSEN) #8

Możesz odznaczyć wpisy na żółto w zakładce Driver,ale to raczej nie ma wpływu


(goffer89) #9

Wiec tak po wylączeniu tych żółtych bez zmian jak pisałeś.

Ale po wyłączeniu czegoś wczesniej wyskakuje mi co włączenie komputera instalacja sterownikow do stacji dyskietek ktorej nie posiadam a pozniej dodaje mi ja w “Mó komputer”…

Wyłączanie i odinstalowywanie sterownikow nic nie daje. po ponownym uruchomieniu pc znowu instaluje stacje.

 

Czas włączania pc bez zmian -.-

temp GPU 34 stopnie CPU 37 w spoczynku

więc raczej też sie nie grzeje :confused:


(IPSEN) #10

Uruchom czysty rozruch-http://pomoc.cdp.pl/hc/pl/articles/203788868-Jak-uruchomi%C4%87-komputer-w-trybie-czystego-rozruchu-wykorzystuj%C4%85c-narz%C4%99dzie-konfiguracji-systemu-msconfig-


(goffer89) #11

czysty rozruch i tryb awaryjny trwają tyle samo co normalny rozruch…

Jedyne co udało nam się narazie przyspieszyć to że ekran zapraszamy nie wiesza się…

Cały problem tylko z eranem “trwa uruchomianie systemu windows” zanim pojawią sie te 4 kuleczki trwa to ok 1-2min

Pozniej wszystko leci szybko jak wczesniej…

Coś czuje sobotni formacik :confused:


(IPSEN) #12

Ja bym jeszcze odinstalował ostatnie zainstalowane  aktualizacje windows,


(goffer89) #13

Niestety bez efektu :confused:

Kiedyś mialem bardzo podobną sytuacje i skończyło się formatem.

Tym razem według zasady “Walka do końca, format w ostateczności” myślałem ,że da rade tego jakoś uniknąc ale niestety :confused:

Chyba ,że masz jeszcze jakies pomysły?


(IPSEN) #14

W tym przypadku to  pozostanie format, co mogliśmy to zrobiliśmy


(goffer89) #15

Dzieki wielkie za pomoc :slight_smile:

Sprobuje jeszcze przywracanie systemu.