System się nie ładuje- prosze o pomoc


(Onlybarca) #1

Mialem problem z wirusami. Zamiescilem na forum moj log z HijackThis i w odpowiedzi dostalem instrukcje aby za pomoca Combofix'a usunac nastepujace pliki:

Wszystko byloby OK gdyby nie fakt ze zastosowalem to nie na tym komputerze co trzeba (nie na tym ktory mial problem z wirusami). Dopiero kiedy Combofix zaczal juz usuwac pliki zorientowalem sie ze przeciez to nie ten komputer i wylaczylem go natychmiast.

Po wlaczeniu system sie nie laduje. Pokazuje sie pulpit a dokladniej tapeta i nic dalej sie nie dzieje, system sie nie laduje. Poczatkowo myslalem ze moze trzeba poczekac az Combofix sie wlaczy, ale czekalem 20 min i nic dalej sie nie dzialo. Probowalem uruchomic system w trybie awaryjnym lecze dzieje sie to samo. Laduje sie do momentu kiedy powinny pokazac sie ikony na pulpicie i system sie wstrzymuje, nic wiecej nie moge zrobic.

Prosze o pomoc! Co to moze byc? Czy to wina Combofix'a? Czy mogl on usunac jakies pliki odpowiedzialne za start Windows'a ? Co moge zrobic w tej sytuacji ?

Dziekuje z gory


(Neon1992) #2

Z tego co zrozumiałem, to wyłączyłeś komputer w trakcie pracy ComboFix'a i to on spowodował te zmiany, lepiej byłoby zostawić i niech dokończy swoje niż go zamykać bez ukończenia procesu. Teraz wątpię żeby coś się dało odzyskać. Jeżeli się nawet nie da wejść do trybu awaryjnego.


(Mireczek) #3

Na planszy gdzie jest wybór trybu awaryjnego powinna jeszcze być opcja ostatnie działające ustawienia / konfiguracja lub jakoś podobnie. Może to zadziała.


(Onlybarca) #4

Probowalem. Nie dziala. Dzieje sie to samo :frowning:


(Michaelp128) #5

Jaki Windows?


(Onlybarca) #6

Ah zapomnialem napisac. Windows XP


(Cosik Ktosik) #7

Spróbuj wykonać punkt 2, ewentualnie 4: przywracanie systemu


(Onlybarca) #8

Przywrocenie systemu pomoglo!

Dziekuje za pomoc :wink: