Od jakiegoś dłuższego czasu mecze się z pewnym problemem. Kiedyś wyskakiwał mi komunikat ze sklep play przestał działać. Ignorowałem to, ponieważ mało z tego sklepu korzystałem… Później zaktualizowałem androida i stało się coś dziwnego. Po pierwsze po włączeniu telefonu za każdym razem wyskakuje mi komunikat:
Ale gdyby tego było mało telefon poprostu zaczął wariować. W ciągu kilku sekund wyskakują mi komunikaty:
“Usługi google play przestały działać”, “usługa sklep play przestała działać”, “com.google.process.gapps zostal zatrzymany”. Zanim zamknę 2 komunikaty, to wyskakują mi ponownie kolejne o tej samej treści. Gdy już uda mi się wyłączyć wszystkie i chcę coś zrobić na telefonie to telefon się zawiesza na jakiś czas. Gdy już się odwiesi to ponownie zaczynają wyskakiwać komunikaty ;(
Jedyna opcja jaką mi się udało zrobić aby komunikaty się nie pojawiały to wyłączenie usług google play, lecz to problemu nie rozwiązuję, ponieważ teraz potrzebuję korzystać z tych usług.
Czytałem różne wątki, czyściłem pamięci podręczne, czyściłem dane, robiłem hard reseta, ale niestety nic nie pomogło.
Błagam pomóżcie, już tracę siły do tego telefonu ;(