Cześć, stawiam, że mam wirusa, bo dosłownie 2 dni temu wszystko działało, a teraz losowe aplikacje rzucają błędem, typu "system windows nie może odnaleźć pliku o… "
logi z frst
Addition.txt (48,0 KB) FRST.txt (144,0 KB) Shortcut.txt (57,2 KB)
Cześć, stawiam, że mam wirusa, bo dosłownie 2 dni temu wszystko działało, a teraz losowe aplikacje rzucają błędem, typu "system windows nie może odnaleźć pliku o… "
logi z frst
Addition.txt (48,0 KB) FRST.txt (144,0 KB) Shortcut.txt (57,2 KB)
Cześć, stawiam, że to nie jest wirus
Oczywiście wezmę pod uwagę logi
Poczekaj cierpliwie
To jest jakiś szerszy (większy) problem, tylko dziś pojawiło się kilka prawie identycznych wątków na forum z tym problemem, na PW też miałem zgłoszony taki problem, więc albo jakiś wirus (ogólnie tak nazywając całą rodzinę szkodników), albo… nie wiem, np. coś MS zamieszał? W każdym razie sugeruję potraktowanie tego zbiorczo.
Ja stawiam na Avasta.
Ten problem znacznie mniej dokuczliwie przechodziłem, czy też jakiś podobny. Pomogło ponowne ustawienie domyślnego programu. Prawy przycisk myszy, otwórz za pomocą i wybieram. Po majowej aktualizacji mam jakby niezaszyfrowany dysk, bo nie mogę do niego wejść z “mojego komputera” przez Exploratora Windows, ale na panelu bocznym mogę normalnie, więc może coś Microsoft namieszał i w różnej postaci jest ten błąd
To nie jest avast, zainstalowałem go jak problem wyskoczył chcac sprawdzić czy coś znajdzie. Jeżeli dobrze pamiętam, to ostatnio jak wyłączałem komputer to robiła się aktualizacja windowsa. A może to całkowicie coś innego.
Czekam na sprawdzenia
EDIT
nie wiem co się stało, ale nagle dzisiaj wszystko zaczęło działać… tak jak by samo się naprawiło. Nie wiem czy jakaś aktualizacja, ale błędu nie ma.
@iJuliusz pytanie czy sprawdzisz logi dla optymalizacji jeszcze? bo pewnie syfu róznego rodzaju jest trochę. Jeżeli nie to chyba do zamknięcia.
Czyli tylko ja mam problem, że dalej nic nie działa
Ja też się u kogoś z takim czymś spotkałem. Do tyczyło programu Płatnik ale widzę że losowo pojawia się problem u różnych użytkowników z różnymi programami. Na 99% Microsoft zafundował nam jakąś “niezbędną” aktualizację.