Nagle komputer mi się wyłączył i podczas włączania pojawia się komunikat “System windows napotkał problem i należy go uruchomić ponownie” komputer sam sie włącza i dalej to samo. Co drugie uruchomienie pojawia się, że włączył się automatyczny tryb naprawy ale jak zaczynają krecić się te kropeczki to dalej to samo i tak w kółko. Jak to naprawić?
Ja_ , na forum używamy polskich znaków diakrytycznych (ą, ć, ę, ń i tak dalej). Proszę - korzystając z przycisku Edytuj(na dole pierwszego posta po prawej stronie) - wyedytować swoje oba posty oraz tytuł wątku, dodając polskie znaki. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.
Myślę, że dysk Ci padł ale dla 100% pewności spróbuj komputer uruchomić w trybie awaryjnym lub nie masz możliwości wybrania po tym błędzie uruchom system normalnie?
Jak Ci się nie uda ściągnij MHDD wypal jako ISO zbootuj F8 zrób zdjęcie i wstaw np. na fotosik.pl i daj linka.
Dysk ma 4 niestabilne sektory. Możesz zapuścić skandisk i zobaczyć czy usunie ten problemy jak nie polecam zerowanie i remap dysku. Opis masz powyżej zrobisz to MHDD.
Ze screenu widać, że dysk bardzo mocno się nagrzewa. Jest to temperatura na tyle wysoka, że wpływa na pracę komputera i systemu. Wypadałoby porządnie wyczyścić laptopa, bo kurz i inne zabrudzenia mogą powodować zaburzenia w cyrkulacji powietrza we wnętrzu laptopa. Dodatkowo widać, że głowica miała trochę nieudanych prób kalibracji, co mogłoby w połączeniu z wysoką temperaturą dysku wskazywać na problem mechaniczny w dysku. Jakie są temperatury innych podzespołów? Sprawdź przy pomocy na przykład HWInfo32.