Witam mam problem z systemem …komunikat wyskakuje jak chcę wejść np: Dodaj usuń lub właściwości Mój komputer… System Windows nie może odnaleźć pliku C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe… z góry dziękuje
Przywróć plik rundll32.exe z płyty instalacyjnej Windows
W przypadku XP znajdź plik rundll32.ex_ i rozpakuj go czymkolwiek otwierającym pliki *.cab, w przypadku Visty/7 użyj 7-zip. Swoją drogą, przydatna rzecz. Nie wiedziałem dotąd, że 7-zip może otwierać pliki *.wim
Jeszcze mam problem DVD nie czyta ,albo padł ,albo coś innego się dzieje …
W XP, część plikków systemowych jest dostępna w folderach i386 i/lub ServicePackFiles (oba to podfoldery C:\Windows ale nie pamiętam gdzie dokładnie leżą).
znalazłem ten plik jest folderze i386, ale co mam z nim zrobić z kopiować go i co dalej???
i jeszcze jedno odnośnie DVD napewno jest sprawne podmieniałem z drugiego komapa i to samo nie działa …
Ale co nie działa? Nie możesz skopiować z płyty na dysk twardy?
Jestem teraz przy XP, więc:
Znajdujesz plik rundll32.exe w folderze c:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386\ i kopiujesz do C:\Windows\System32. To jeżeli masz jakieś servicepacki zainstalowane. Jeśli nie, to znajdujesz plik C:\WINDOWS\i386\RUNDLL32.EX_ ( lub X:\i386\RUNDLL32.EX_, gdzie X: to literka napędu z płytą), zmieniasz mu rozszerzenie na *.cab i rozpakowujesz do C:\Windows\System32.
Koniec, kropka. Załatwione. Aha… jeszcze restart, żeby sprawdzić czy komunikat się już nie pojawia.