Witam.Szukałem podobnego wątku, ale nie znalazłem.System odpala sie mniej więcej tak :Pierwsze okno z którego można przejść do BIOS-u, drugie czarne okno z białymi napisami: (u góry tabelka PRI MASTER,PRI SLAVE,SEC MASTER i SEC SLAVE oraz DDRAM ;oraz nizej tez tabelka zatytuowana PCI device listing), trzecie okno z paskeim logowania, czwarte ZAPRASZAMY no i Pulpit. Ale do rzeczy.Przy drugim oknie tym z tabelkami obraz zastyga- słychac dzwięk ze stacji dysków(wybaczcie mi niefachowy opis) i pojawiają sie następne w kolejności okna.Problem w tym , że u mnie trzeba czekać bardzo długo na ten dzwiek zanim system zacznie sie dalej odpalać.Przedtem było to maks 5s, teraz z 20 sekund.Dodam ze jestem po aktualizacji biosu.Na starym Biosie bylo tak w miare jak napisałem ok 5 sek…W nowym nie zauważyłem wczesniej az do teraz , że tak długo to trwa.Jakieś pomysły dlaczego tak to długo trwa??? Może w Biosie trzeba coś ustawić ??Pozdrawiam
Właśnie to robię, tyle tylko ze mam RegCleaner’a.CCCleaner jest lepszy ?
Korzystam z Ccleaner’a i nie mam z nim żadnych kłopotów, wystarczy tylko przed wprowadzeniem zmian w rejestrze zapisać kopię zapasową rejestru i w razie kłopotów ją przywrócić. Ccleaner usuwa też wszelkie zbędne pliki systemowe co też powinno poprawić działanie systemu.
Ale w obecnej sytuacji nic mi to chyba nie da ponieważ nie mam zapisanych zadnych kopii rejestru
Chyba źle mnie zrozumiałeś… Przed usunięciem wpisów w rejestrze program proponuje zapisanie stanu rejestru do pliku .reg i Ty możesz się zgodzić lub nie. I dopiero potem program usuwa niepotrzebne wpisy (i to też Ty możesz zdecydować które. Nie jest tak, że usuwa wszystkie od razu.) A usunięcie zbędnych wpisów powinno usprawnić system.
zainstaluje i zobaczę