System zawiesza komputer

Cześć. Siedząc w Windowsie, bądź w sieci, system zawiesza się dość często. Kursor myszy jest zamrożony a klawiatura nie reaguje. Jedynie restart komputera pomaga. Mam jeszcze Windowsa 7, to na W7 nigdy nie miałem z tym problemu, bo chodzi bardzo dobrze. W8 jest na czysto zainstalowany. Dodaje screena z problemem, jaki wychodzi po włączeniu komputera, zaraz po restarcie; 30931763866593460563.jpg

Sterowniki do podzespołów i karty graficznej najnowsze ze strony producenta?

Zaczeło sie tak dziać odrazu po instalacji, czy może instalowałeś jakieś aplikacje po których zainstalowaniu zaczeło tak być?

Jeszcze nic nie instalowałem. System jest czysty, bo był stawiany ok 20 minut temu. Więc dzieje się to zaraz po tym, jak zainstalowałem windowsa.

Sprawdź ten plik .dmp za pomocą BlueScreenView:

http://forum.dobreprogramy.pl/temat/313445-szukanie-przyczyny-bsod-a-za-pomocą-bluescreenview/

Ok. Dziś nie bardzo mam czas na zabawę, więc jutro podeślę informację z BlueScreen View.

U mnie było dokładnie to samo. System postawiony i z windows update zaczęło pobierać aktualizacje. Niby wszystko fajnie i nagle ‘‘zwiech’’ Mysz nie reaguje, nic się nie da zrobić. Dodam że też mam 7 i na niej nic takiego się nie działo.

majster_jk  poradziłeś sobie jakoś z tym problemem?

U mnie takie objawy dawała karta WiFi TP-Linka, po jej usunięciu, wszystko działa :slight_smile:

Być może i u mnie tak było, bo również mam WiFi z TelePsy :slight_smile:

Niektórym pomagało ustawienie sterowników do karty WiFi w trybie zgodności z Windows 7

Okej. Zainstaluje W8 i będę kąbinować.

Wróciłem do 7 bo niestety zwiechy powtarzały się i nie wiedziałem co je powoduje,

Zainstalowałem W8. Niestety problem dalej występuje. Udało mi się zdobyć informacje z BlueScreenVie, które przesyłam;

Też miałam taki problem, oraz wiele innych z Win 8.

Usunięcie go i zainstalowanie 7 pomogło :wink: