System zawiesza się przy korzystaniu z Firefox

Witam

System się zawiesza , jak używam Firefoxa, pomaga tylko ręczny restart. Podobnie zdarzało się na XP ale bardzo rzadko, a na 7 na przykład na stronie TP zawsze się zawiesza :frowning:

W zdarzeniach jest taki wpis o błędzie:

Nazwa dziennika:Application

Źródło: Microsoft-Windows-WMI

Data: 2011-11-09 15:20:46

Identyfikator zdarzenia:10

Kategoria zadania:Brak

Poziom: Błędy

Słowa kluczowe:Klasyczny

Użytkownik: Nie dotyczy

Komputer: Komputer

Opis:

Event filter with query “SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA “Win32_Processor” AND TargetInstance.LoadPercentage > 99” could not be reactivated in namespace “//./root/CIMV2” because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.

Kod XML zdarzenia:

10

0

2

0

0

0x80000000000000

723

Application

corak-Komputer

//./root/CIMV2

SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA “Win32_Processor” AND TargetInstance.LoadPercentage > 99

0x80041003

A na przeglądarkach podobnych jak jest? Zainstaluj sobie Aurorę http://www.dobreprogramy.pl/Firefox,Program,Windows,13108.html i sprawdź czy wina leży w samym Firefoxsie czy może to wina windy.

Firefox 8 zainstalowany na 7 tez tak było

Od razu mówię że błąd, który tu podajesz nie ma nic wspólnego z Lisem i jego zawieszaniem…

Jednak możemy go od razu naprawić :smiley: wejdź tu: http://support.microsoft.com/kb/2545227 kliknij ikonkę FixIT pobierz skrypt i go uruchom, problem błędu w dzienniku zdarzeń przestanie występować, dzisiaj to przerabiałem u siebie :wink:

Co do Lisa, napisz jaką masz kartę grafiki :wink:

cholinex ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

@semtex

Domyślam się, że to nie one powoduje sam z siebie, ale nie mam pojęcia co:(

zainstalowałem to co podałes ale nic nie pomogło:((

Karta to GF 7600se asusa

Wiesz skrypt podany miał naprawić błąd z dziennika zdarzeń.

Co do lisa, od kilku dni u siebie po wymianie karty grafiki z jednego Gforca na innego, mocniejszego, zaczął mnie nękać podobny problem, dostawałem komunikat że "sterownik ekranu przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność ", przekopałem Google i problem jest częsty, nawet za bardzo, wygląda na to że opcja “akceleracja sprzętowa” z Lisa gryzie się z sterownikami Nvidia, proponuję na początek wyłączyć ją w opcjach Lisa i poobserwować zachowania systemu.

Kliknij “Firefox”-> opcje-> Zaawansowane-> odznacz “korzystaj z akceleracji sprzętowej gdy jest dostępna”, zrestartuj przeglądarkę , obserwuj system, daj znać czy problem się powtórzy, na razie możemy tyle zrobić…

BTW> Dodam że u siebie rozwiązałem problem bardziej radykalnie, stwierdziłem że po instalacji i czyszczeniu całej masy sterowników Nvidia problem i tak nie ustąpi, więc postawiłem system na nowo, jak na razie mam skopiuj, w Twoim przypadku można powalczyć bez reinstalacji systemu…

Możesz również przetestować alternatywne przeglądarki w celu potwierdzenie lub eliminacji problemu :wink:

Dzięki spróbuje twojej porady.

Ja na razie nie instalowałem sterowników jadę na windzie.

Korzystam z Explorer i tam się nie zawiesił jeszcze

Niestety nie pomogło, ale teraz przyszło mi do głowy ze moze to wina ze importowałem wszystko z kopi z firefoxa z XP moze tam juz byl błąd.

później zobaczę jak prze instaluje FF na świeżo