System się zawiesza , jak używam Firefoxa, pomaga tylko ręczny restart. Podobnie zdarzało się na XP ale bardzo rzadko, a na 7 na przykład na stronie TP zawsze się zawiesza
W zdarzeniach jest taki wpis o błędzie:
Nazwa dziennika:Application
Źródło: Microsoft-Windows-WMI
Data: 2011-11-09 15:20:46
Identyfikator zdarzenia:10
Kategoria zadania:Brak
Poziom: Błędy
Słowa kluczowe:Klasyczny
Użytkownik: Nie dotyczy
Komputer: Komputer
Opis:
Event filter with query “SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA “Win32_Processor” AND TargetInstance.LoadPercentage > 99” could not be reactivated in namespace “//./root/CIMV2” because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.
Kod XML zdarzenia:
10
0
2
0
0
0x80000000000000
723
Application
corak-Komputer
//./root/CIMV2
SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA “Win32_Processor” AND TargetInstance.LoadPercentage > 99
Od razu mówię że błąd, który tu podajesz nie ma nic wspólnego z Lisem i jego zawieszaniem…
Jednak możemy go od razu naprawić wejdź tu: http://support.microsoft.com/kb/2545227 kliknij ikonkę FixIT pobierz skrypt i go uruchom, problem błędu w dzienniku zdarzeń przestanie występować, dzisiaj to przerabiałem u siebie
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Wiesz skrypt podany miał naprawić błąd z dziennika zdarzeń.
Co do lisa, od kilku dni u siebie po wymianie karty grafiki z jednego Gforca na innego, mocniejszego, zaczął mnie nękać podobny problem, dostawałem komunikat że "sterownik ekranu przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność ", przekopałem Google i problem jest częsty, nawet za bardzo, wygląda na to że opcja “akceleracja sprzętowa” z Lisa gryzie się z sterownikami Nvidia, proponuję na początek wyłączyć ją w opcjach Lisa i poobserwować zachowania systemu.
Kliknij “Firefox”-> opcje-> Zaawansowane-> odznacz “korzystaj z akceleracji sprzętowej gdy jest dostępna”, zrestartuj przeglądarkę , obserwuj system, daj znać czy problem się powtórzy, na razie możemy tyle zrobić…
BTW> Dodam że u siebie rozwiązałem problem bardziej radykalnie, stwierdziłem że po instalacji i czyszczeniu całej masy sterowników Nvidia problem i tak nie ustąpi, więc postawiłem system na nowo, jak na razie mam skopiuj, w Twoim przypadku można powalczyć bez reinstalacji systemu…
Możesz również przetestować alternatywne przeglądarki w celu potwierdzenie lub eliminacji problemu