System32 problem z paskiem

Cześć
Mam problem z Windowsem 8, zaczelo się od tego że nie działa mi pasek boczny ani nie moge wejsc w menu start. Gdy chce wejść w menedżera zadań wyskakuje ‘C:WINDOWS\system32\taskmgr.exe
Urzadzenie nie jest gotowe’
Nie działa internet, folder moj komputer jest pusty a ikony nie maja grafik. Caly komputer chodzi strasznie wolno. Wczesniej próbowałam wgrywac rozne programy do odzyskiwania zdjec i tak mam efekt.
Pomóżcie blondynce :wink:

Tryb awaryjny działa?

Chodzi o kombinacje alt+ctrl+dlt? To tak, tylko w ten sposob udaje mi sie wylaczyc/wylgogowac

@kama321 Ja bym przeskanował kompa pod kontem jakiegoś malware, np. Malwarebytes’em, ale skoro komp wolno chodzi, to może być ciężko.

Chodzi o kombinacje alt+ctrl+dlt?

Nie, tryb awaryjny włączasz inaczej:
Wciśnij ctrl+alt+del
Wybierz strzałkami opcję “Uruchom ponownie” i Wciśnij jednocześnie Shift i Enter, a jak nie będzie opcji “uruchom ponownie”, to wybierz “Wyloguj”, po wylogowaniu się najedź myszką na kłódkę, kliknij ją, a następnie strzałkami wybierz “Uruchom ponownie” i wciśnij jednocześnie Shift i Enter.

Pojawi ci się takie jakby menu i tam musisz poszukać “tryb awaryjny”. Nie wiem, jak to wygląda na Win 8, bo mam Win 10.
Jak co, to pisz.