Szare pasy na ekranie laptopa

Witam.

Mam 5 letni laptop Toshiba L500-214 z procesorem Intel Core i3 M330 4 GB RAM DDR3 1066 Mhz i kartą grafiki Radeon HD 4500

Po ponownym uruchomieniu wszystko działało płynnie i działa tak do teraz na 50 fps. Kilka dni temu zrobiłem format i sprzęt testowałem w grach po kilka godzin i taka sytuacja już nie miała miejsca.

Jeżeli chodzi o temperatury to podczas grania nigdy nie przekraczały 65°C. Laptop także nigdy się nie wyłączał a ostatnie czyszczenie przechodził 3 miesiące temu.

Co mogło być tego przyczyną i czy jest powód do niepokoju? Czy wygląda to na kartę graficzną?

Zdjecie: http://zapodaj.net/58f15172343ff.jpg.html

Hej,

Wygląda na uszkodzenie karty graficznej bądź jej przegrzanie. Ale skoro problem wystąpił tylko raz, to zupełnie bym się tym nie przejmował.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Mówisz ,że byś się nie przejmował na moim miejscu ,ale może to oznaczać że ta grafika już odmawia posłuszeństwa ? Fakt u mnie komputer chodzi po 12h na dobę. Jeszcze jedno pytanie: miałem zainstalowany nie do końca kompatybilny sterownik do grafiki (standardowy od Microsoftu) dlatego ,że posiadam Windows 8.1 i nie było pod niego sterowników i próbowałem wgrać te z Windows 7 ale nie chciały działać. Teraz po formacie wgrałem w  trybie zgodności z Windows 8 i wszystko działa. Mógł wyświetlić to na skutek tych sterowników czy czegoś jeszcze innego?

Hej,

Tak, to też mógł być błąd sterownika. Tym bardziej na razie nie widzę powodów do zmartwień. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus