Szerokość ikon na pulpicie windows 7

Witam,

używałem wcześniejsze wersje windows 7 takie jak beta czy RC, praktyczne w tych wersjach były ikony pa pulpicie - wąskie jak w xp. W finalnej wersji 7 której już używam, ikony są szerokie jak w Viscie, czyli:

beztytuuml.png

chodzi o szerokość podświetlanego prostokąta a nie wysokość jak się to robi ctrl+scroll. Problem ten mi przeszkadza bo na ekranie laptopa 15,4’ i rozdzielczości 1280x800 widać sporą różnicę. Czy da się to jakoś przestawić przez jakieś aktualizacje albo rejestr??

Jaką masz wersję Windowsa 7 ?

Ja nie mam takiego problemu. Ikona podświetla się tuż do końca obrazka. Też mam taką rozdzielczość jak Ty.

PPM na pulpit/Personalizuj/Kolor Okna/Zaawansowane ustawienia wyglądu/Rozmieszczenie ikon poziome ustaw na mniejszą wartość (43 w wersji angielskiej).

albo przytrzymaj CTRL i rolką myszy sobie pokręć :slight_smile:

slobek ,

Poczytaj Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Zanim coś napiszesz to przeczytaj dokładnie 1 post.

Dzięki Cucko, pomogłeś :slight_smile: nie wiedziałem że to tak proste,temat uważam za zamknięty :slight_smile: