Cześć, zastanawialiście się nad szkodliowością słuchawek BT ? kupiłem z aliexpress MI air dots są świetne tylko czy ktoś zastanawiał się nad jakimiś normami bezpieczeństwa? przeczytałem w internecie że naukowcy kwestionują produkt airpodsy co do szkodliwości i będą wprowdzać jakieś wyższe wymagania. Więc jak to się ma do chińskich odpowiedników? gdzie pewnie normy są o wiele niższe?
Przez kilka lat korzystałem z smartwacha gear 2 , teraz kupiłem watch’a ale zastanawiam się czy to też nie szkodliwe.
Zastanawialiście się nad tym? co myślicie
Każde urządzenie wifi, BT etc trzymane bezpośrednio na/w ciele emituje trochę promieniowania. Każda długotrwała ekspozycja jest czynnikiem potencjalnie szkodliwym, i słuchawki w głowie grożące nowotworem i telefon w kieszeni, który może potencjalnie wykastrować.
Dlatego jak masz możliwość telefon na stolik i muzyczka z laptopa.
W duuuużo mniejszym stopniu (wybieraj konstrukcje “oddychające”). W każdych słuchawkach natomiast występuje ten sam problem - atak narządu słuchu decybelami (ale to już cecha “osobnicza” ).
Pytanie czy używanie słuchawek BT jest bardziej szkodliwe niż rozmowy przez telefon??? ;( no i kwestia tych airdotsów czy chińskie wynalazki spełniają jakiekolwiek normy , no bo wiadomo że apple czy samsung musi spełniać europejskie.
Prędzej wpadniesz w tych słuchawkach pod samochód niż dostaniesz od nich raka (jeśli o to w zawoalowany sposób pytasz). MI air dots nie są chińskim wynalazkiem do smażenia zawartości głowy mikrofalami BT.