Szkoła

Witam

Jestem uczniem 3 klasy gim. i niedługo trzeba bedzie papierki zanosić do wybranej z szkół.

Ja sobie wybrałem technikum informatyczne.Wzorowym uczniem to ja nie jestem, ale mógłby mi ktos powiedzieć ile

trzeba mieć pkt z egzaminu, za jakie oceny ile moge uzyskac.Jeszcze jakieś inne informacje na taki temat też możecie pisać.

Bardzo mi zależy żęby sie tam dostać, więc Help me :wink:

Proszę o zmianę tytułu na bardziej konkretny.

Użyj opcji zmien.gif

Pomocne może być zapoznanie się z TYMI informacjami.

A nie przyszło Ci do głowy aby z tego typu pytaniami dotyczącymi kryteriów przyjmowania zwrócić się raczej do szkoły do której chciałbyś się dostać niż do użytkowników forum dobreprogramy?

W zeszłym roku poszedłem do technikum na kierunek technik teleinformatyk to przyjmowali już od około 60pkt, wiec próg punktowy całkiem niski był jak na taki kierunek. A co do punktów to wygląda to tak:

18 pkt. - celujący (6)

14 pkt. - bardzo dobry (5)

10 pkt. - dobry (4)

6 pkt. - dostateczny (3)

2 pkt. - dopuszczający (2)

Punktacja zależy od województwa, nie od kierunku. Szkoła ustala tylko, które przedmioty są punktowane (chyba 3 oprócz obowiązkowego j.polskiego).

Według mnie jest to niesprawiedliwe (dlaczego osoba, która uczy się tak samo jak ja, ale mieszka gdzie indziej miała mieć mniej punktów?), ale tak jest.

Zobacz:

http://www.egzaminy.edu.pl/component/op … Itemid,21/