Witam ostatnio doszedłem do wniosku iż, zacznę walczyć z telemetrią, szpiegowaniem jak to jest tylko możliwę. Na wstępie chciałbym prośić zeby ktoś mi podał które akutalizacje z Win7 mogę skasować, chodzi mi o telemetrię, tak żeby zrobić to bezpiecznie.
Secundo używam chrome bardzo sobie go chwalę ale wiem że też strasznie szpieguję czy jest jakaś równie szybka tak dobra przegądarka?
Tresz używam wyszukiwarki google czy zmiana na duckduckgo jest wolna od szpiegowania?
Quatroo może mi ktoś podać listę programów które najbardziej szpiegują i wysłają najwiecej informacji od użytkownika, z własnego doświadczenia wydaję mi się, że antywirus jest taka kopalnią.Np. używam czesto skype.
Program którego na pewno nie skasuje to Steam
Make America Great Again
SKASOWAŁEM FACEBOOKA, znaczy dezaktywowałem go ale wczesniej skasowałem wszystkei aktywnosci i znajomych i mam puste konto.
Tak samo poleciał instagram, na razie szkoda mi konta youtube ale w sumie jedynie dlatego że bez loginu czasami content jest zablokwany znaczkiem 18+
dodatkowe pytanie mam email na stronie outlook.com i teraz moje zapytanie czy jest jakas w miare sensowana alternatywa ktora by nie szpiegowała za mocno?