Jest sporo emulatorów Androida.
Szukam emulatora Androida z obsługą WiFi Bluetooth.
Chcę uruchomić androida na PC i obsługiwać kamerę poprzez WiFi lub Bluetoth.
Jest sporo emulatorów Androida.
Szukam emulatora Androida z obsługą WiFi Bluetooth.
Chcę uruchomić androida na PC i obsługiwać kamerę poprzez WiFi lub Bluetoth.
Jeżeli to jest kamera, którą parujesz z aplikacją typu Xiaomi Home, a sama kamera podłącza się do Twojego routera poprzez WiFi, to nie potrzebujesz nic specjalniego. Po prostu instalujesz apkę w emulatorze i działa.
Jeżeli chodzi o obsługę Bluetooth w emulatorze, tak żeby korzystał z BT z PC’eta, na którym jest uruchomiony, to będzie trudno. Piszą, że Android-x86 wspiera Bluetooth, ale nie jest on tak przyjazny w instalacji jak inne.
Jest to taka mini-kamerka.
Aplikacja Snapcam działa ale na Androidzie 7(…a stary smartfon mi padł). Na nowszych Androidzie można zainstalować, ale połączyć już nie.
Faktycznie, aplikację zainstalowałem na emulatorze BlueStack, jednak nie łączy poprzez WiFi/Bluetooth.
W zasadzie to nawet nie widze w ustawieniach funkcji WiFi Bluetoth.
Chyba, że emulator typu VMware ?
To już jest kwestia tego ile czasu chcesz zainwestować w próbę uruchomienia tej kamerki. Myślę, że udałoby się gdybyś postawił Androida 7 korzystając z https://www.android-x86.org/ Android-x86. No ale tak jak mówię, to raczej dla sportu i ewentualnej nauki. Teoretycznie powinno zadziałać ale po kilku godzinach może też okazać się, że nic z tego.