Szukam grafiki do 1400 zl.
Procek AMD FX-6300 3.5 ghz + 8gb RAM + płyta MSI ms-970A -G43 + zasilacz 600W SilentiumPC Vero L1
w zestawie jest jeszcze Radek r9 380 2gb OC ale temu panu już podziękuję …
Szukam coś od zielonych, geeforca bo radków mam już serdelecznie dosyć…zimą niby fajnie bo dodatkowe ogrzewanie ale latem…szkoda gadać.Prosiłbym o jakieś porady i sugestie.
Zastanawiam sie nad tym modelem.
Jakiś gtx 1060 6gb byłby ok jednak ten FX 6300 będzie znacznie ograniczał jego możliwości (obecnej r9 380 tez ogranicza nieznacznie ) chyba że w niedalekiej przyszłości chcesz wymienić całą platformę, Btw pod ten proc to gtx1050/1050TI to max żeby grafa była w pełni wykorzystana.
Czy ja wiem, czy tak ogranicza procesor w przypadku R9 380? W moim przypadku przy podkręceniu lekkim (~4,1GHz, co nie jest problemem dla tych procesorów), obciążenie grafiki jest na poziomie 95% przy ledwie 60% CPU w benchmarku gry “The Division”. Fakt, że karta ma tylko 2GB pamięci, i to może mieć wpływ. Jednak przesiadka na GTX1050Ti będzie krokiem wstecz jeśli chodzi o wydajność niestety. Więc autor tematu słusznie robi szukająć GTX’a 1060. Lekki OC procesora i będzie znaczący skok wydajności.
O widzę, że potaniały te 1060. Wziąłbym tą:
Też skłaniam sie ku tej karcie , i po niedzieli jak będę miał chwilę czasu to skoczę i kupię.Dzięki za pomoc.
Będzie dobra