Szukam grafiki do 1400

Szukam grafiki do 1400 zl.
Procek AMD FX-6300 3.5 ghz + 8gb RAM + płyta MSI ms-970A -G43 + zasilacz 600W SilentiumPC Vero L1
w zestawie jest jeszcze Radek r9 380 2gb OC ale temu panu już podziękuję …
Szukam coś od zielonych, geeforca bo radków mam już serdelecznie dosyć…zimą niby fajnie bo dodatkowe ogrzewanie ale latem…szkoda gadać.Prosiłbym o jakieś porady i sugestie.
Zastanawiam sie nad tym modelem.

W tej cenie znajdziesz też ZOTAC GeForce GTX 1060 6GB AMP!

Jakiś gtx 1060 6gb byłby ok jednak ten FX 6300 będzie znacznie ograniczał jego możliwości (obecnej r9 380 tez ogranicza nieznacznie ) chyba że w niedalekiej przyszłości chcesz wymienić całą platformę, Btw pod ten proc to gtx1050/1050TI to max żeby grafa była w pełni wykorzystana.

Czy ja wiem, czy tak ogranicza procesor w przypadku R9 380? W moim przypadku przy podkręceniu lekkim (~4,1GHz, co nie jest problemem dla tych procesorów), obciążenie grafiki jest na poziomie 95% przy ledwie 60% CPU w benchmarku gry “The Division”. Fakt, że karta ma tylko 2GB pamięci, i to może mieć wpływ. Jednak przesiadka na GTX1050Ti będzie krokiem wstecz jeśli chodzi o wydajność niestety. Więc autor tematu słusznie robi szukająć GTX’a 1060. Lekki OC procesora i będzie znaczący skok wydajności.

O widzę, że potaniały te 1060. Wziąłbym tą:

Też skłaniam sie ku tej karcie , i po niedzieli jak będę miał chwilę czasu to skoczę i kupię.Dzięki za pomoc.

Będzie dobra