Bardzo długo już poszukuję właściwej klawiatury. Najlepsza byłaby pewnie mechaniczna z płaskim profilem klawiszy, ale takie klawiatury są bardzo drogie, np. low profile z corsair albo z cooler master, z Roccat. Jedyna w cenie to była Sharkoon Purewriter, ale już ją przetestowałam i wiem, że to nie to. (Kupiłam z przełącznikami Kalih Red i bardzo źle się mi na niej pisało, bardzo wolno, klawisze grubości 0.5cm były za grube).
Więc zaczęłam szukać z zupełnie płaskim profilem klawiszy, nożycowe, takie jak w laptopowych klawiaturach, do których bardzo przywykłam. Jest jednak problem taki, że lubię grać w gry, a ciężko znaleźć takie płaskie, biurowe klawiatury z funkcją anti ghostingu.
Myślałam też nad cougar vantar i cougar aurora S, ale w przypadku tego pierwszego opinie sa przeciętne, a ta druga ma trochę estetykę z bazaru. (Szukam bardzo prosto wyglądającej klawiatury, całej białej lub czarnej, jeżeli podświetlenie to tylko RGB bym mogła dobrać kolor)
Dziękuję bardzo za odzew. piekna, ma jednak dużo negatywnych opinii, cena też troszeczkę odstrasza za klawiaturę bluetooth, która nie ma modułu więc trzeba samemu też dokupić. Głównie negatywne opinie o trybie uśpienia którego nie da się wyłączyć i nie ma wspomniane nic o ghostingu w tej klawiaturze
Nie podoba mi się jej esteyka, ale to udało mi się naprawić poprzez pozbycie się czerwonego paska, jeszcze tylko zrobić coś z czerwonym kablem i zasłonić lub przemalować na czarno i będzie ideolo
Super się na niej pisze, jest płaska tak jak lubię. Z podanych tu innych propozycji w opisie produktów nie było ani słowa o anti-ghostingu, na którym mi zależało, więc bez wspomnienia o tej technologii w klawiaturze nie kupiłabym jej.
Wciąż jednak będę czekać, aż ktoś wyprodukuje super płaskie mechaniki we wspomnianym przedziale cenowym i wypuści na nasz rynek - lub na podobne klawiatury jak ta z Redragon z anti ghostingiem, jednak lepiej wykonane, z lepszym podświetleniem i inną estetyką Nawet jeśli droższe, ale ogólnie lepszej jakości