Siema
Niewinem gdzie się znajduje plik/i z stylem Logowania. Konkretnie tam gdzie się wybiera użytkowników i wpisuje hasła na profil. Chcę to na inne zmienić
Dzięki za pomoc z góry
Pozdrawiam
Siema
Niewinem gdzie się znajduje plik/i z stylem Logowania. Konkretnie tam gdzie się wybiera użytkowników i wpisuje hasła na profil. Chcę to na inne zmienić
Dzięki za pomoc z góry
Pozdrawiam
Zakładam, że system to Xp, więc będzie to w Panel Sterowania -> konta użytkowników
Inna metoda: start -> uruchom -> control userpasswords2
Niechodzi mi o obraski na użytkownikach tylko ten wygląd
W dniu 31.05.2008 , o godzinie 22:39 został dopisany post przez pulpet9612329
StyleXP ma to i można zmienić na inne a ja chcę wiedzieć w jakich plikach to się znajduje
Acha to źle zrozumiałem
A tak przy okazji wygląd czego ?? Bo znów niejasno napisałeś, a później dziwisz się, że ludzie cię nie rozumieją.
Masz logo Windowsa XP a obok Wybierasz swoją nazwe użytkownika i chcem tom tapete zmienić
Większość z parametrów ekranu logowania można zmienić w rejestrze np:
Ustawienie tło ekranu logowania
[HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop]
"Wallpaper"="ścieżka_tła"
Wyświetl dany tekst nad loginem/hasłem podczas logowania do systemu
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"LogonPrompt"="Twój Tekst"
Ukrycie loginu użytkownika na ekranie logowania
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList].
"login użytkownika"=dword:00000000
Dodanie pozycji "Wyłącz komputer" do ekranu logowania
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"shutdownwithoutlogon"=dword:00000001
i wiele innych
pulpet9612329 ,
Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę więc zapoznać się w pierwszej kolejności z całym regulaminem forum, a następnie używając przycisku
W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika oraz mogą zostać wyciągnięte konsekwencje w postaci ostrzeżenia.
Najwygodniej zmienisz ekran logowania za pomocą Logon Studio a tu masz ekrany logowania.
Systemowy plik odpowiedzialny za logowanie to logonui.exe a znajduje się w _C:\WINDOWS\system32_, można go edytować Restotoratorem lub Reshackiem.
KaZe Dzięki za pomoc. Odezwe się jeszcze