Szukam pliku z styl

Siema

Niewinem gdzie się znajduje plik/i z stylem Logowania. Konkretnie tam gdzie się wybiera użytkowników i wpisuje hasła na profil. Chcę to na inne zmienić :smiley: :smiley:

Dzięki za pomoc z góry

Pozdrawiam

Zakładam, że system to Xp, więc będzie to w Panel Sterowania -> konta użytkowników

Inna metoda: start -> uruchom -> control userpasswords2

Niechodzi mi o obraski na użytkownikach tylko ten wygląd

W dniu 31.05.2008 , o godzinie 22:39 został dopisany post przez pulpet9612329

StyleXP ma to i można zmienić na inne a ja chcę wiedzieć w jakich plikach to się znajduje :smiley:

Acha to źle zrozumiałem :smiley:

A tak przy okazji wygląd czego ?? Bo znów niejasno napisałeś, a później dziwisz się, że ludzie cię nie rozumieją.

Masz logo Windowsa XP a obok Wybierasz swoją nazwe użytkownika i chcem tom tapete zmienić

Większość z parametrów ekranu logowania można zmienić w rejestrze np:

Ustawienie tło ekranu logowania

[HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop] 

"Wallpaper"="ścieżka_tła" 

Wyświetl dany tekst nad loginem/hasłem podczas logowania do systemu 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] 

"LogonPrompt"="Twój Tekst" 

Ukrycie loginu użytkownika na ekranie logowania

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList].

"login użytkownika"=dword:00000000

Dodanie pozycji "Wyłącz komputer" do ekranu logowania

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]

"shutdownwithoutlogon"=dword:00000001

i wiele innych

pulpet9612329 ,

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę więc zapoznać się w pierwszej kolejności z całym regulaminem forum, a następnie używając przycisku zmien.gif

W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika oraz mogą zostać wyciągnięte konsekwencje w postaci ostrzeżenia.

Najwygodniej zmienisz ekran logowania za pomocą Logon Studio a tu masz ekrany logowania.

Systemowy plik odpowiedzialny za logowanie to logonui.exe a znajduje się w _C:\WINDOWS\system32_, można go edytować Restotoratorem lub Reshackiem.

KaZe Dzięki za pomoc. Odezwe się jeszcze :smiley: