Jakie podobne programy do.manycam,magix Vegas pro, notepad++ na ubuntu i jak zainstalować. I czy samo zainstalowanie programu qwrx wystarczy w ubuntu i jak skonfigurować poprawnie.I jak zainstalować wtyczkę java,Adobe Flash Player i jak zainstalować. I może ktoś by mi te czynności zrobił przez team viewera lub coś podobnego. Czekam na pomoc i moje GG 55004475.Czekam na kogoś kto ma czas i będzie chciał mi pomóc
No ale z czym masz dokładnie kłopto? co Ci nie działa?
Ile płacisz?
5O zł może być
Chcę jakieś radio internetowe zainstalować podobne radio Maximus,openfm,magix Vegas pro,wtyczki flash i jak skonfigurować qwrx
Wiesz wpisanie w google frazy “ubuntu radio internetowe” to nie żadne rocket science.
Odszczekaj to! Bo zaraz będą komentarze na głównej leciały, że społeczność linuksowa to tylko potrafi do googla odsyłać, albo do szukajki na forum i wszyscy są nieuprzejmi
Ekhm…
Więc tak. Drogi @aktywny27 biorąc pod uwagę jaki wybrałeś sobie nick, oraz wnosząc po sposobie wypowiedzi uważam, że najbardziej odpowiednie, a zarazem satysfakcjonujące dla ciebie, będzie wskazanie ci narzędzi, zamiast gotowych rozwiązań, tak abyś w przyszłości potrafił sobie radzić sam.
Dystrybucja która wybrałeś bazuje na Debianie, więc zarządza się w niej programami(pakietami) dzięki poleceniu apt
. Kolejnym ważnym, a nawet ważniejszym poleceniem jest man
- który służy do wywoływania dokumentacji na temat poleceń konsoli. Zacznij od wywołania polecenia man apt
i uważnie przeczytaj instrukcję używania.
Z komputerem i jego oprogramowaniem jest tak samo jak w przypadku każdego innego bardziej złożonego narzędzia, przed użyciem należy zapoznać się z instrukcją.
Wyszukiwanie alternatyw dla programów możesz rozpocząć na stronie alternativeto.net, a jeśli to ci nie wystarczy to sformułuj odpowiednie zapytanie google.com
Nie wiem czy jest sens odsyłać OPa do Google, skoro z historii jego komentarzy wynika, że z problemem Kali+sdrsharp dzielnie “walczy” od… półrorej (© by Morawiecki Jr.) roku. Obawiam się, że komunikacja z Wujkiem Google zwyczajnie go przerośnie.
Bekę sobie trochę robię Przecież widzę, że z tej mąki chleba nie będzie
Wczoraj dużo rzeczy zainstalowałem np:openvpn,playlinux,appgrid i zainstalowałem lightworks i przy uruchamianiu wyskakuje installing plugin i się wyłącza samoczynnie. I nie umiem zainstalować oprogramowania sdrsharp w tej chwili korzystam z Gqwrx.
Nie mam pojęcia o jakich programach piszesz, nie odnajduję takich w repozytorium, a jedyne co znalazłem w wyszukiwarce internetowej to programy na Windowsa. Najlepiej daj linki do stron tych programów.
Tego zainstalowałem https://www.lwks.com/ ale nie chce się uruchamiać.Nagrałem filmik screen recorderem .
https://megawrzuta.pl/download/a654dae139d678df7183985d7c38fc17.html
I chcę zainstalować
https://alternativeto.net/software/webcamoid/
Wyżej podałem ci komendę którą instaluje się programy będące w repozytorium, a webcamoid jest nawet w repo Debiana, więc w ubuntu powinien być tym bardziej. Z czym w takim razie masz problem?
Jeśli chodzi o Lightworksa, to na stronie jest do pobrania paczka DEB. Po jej pobraniu wydaj w terminalu komendę sudo dpkg -i ścieżka_do_pobranego_pliku
, ale możliwe że wystarczy kliknąć na pobrany plik i podać hasło root.