Hej ! Tak jak w temacie ! Szukam jakiegoś programu który pomoże mi wydrukować zdjęcia w różnych formatach od a4 po mniejsze, mam oprogramowanie z drukarki ale tam nie ma takiego wyboru, a niestety samemu nie umiem pomniejszać itp.
Napisz co konkretnie chcesz zrobić. Czyli: skąd masz zdjęcia (z jakiego źródła) i jak chciałbyś je wydrukować.
Zdjęcia mam swoje, po prostu chciałbym sobie podrukować na drukarce zdjęcia np. 5x8 cm czy na a4, ale mieć już gotowe szablony itp. A nie samemu pomniejszać i tracić na to czas.
Ale jak chcesz to drukować? Masz papier o wymiarach 5x8? Drukarka pozwala używać takiego papieru? Czy też chcesz na kartce A4 wydrukować zdjęcia 5x8 a potem je sobie pociąć?
A czy Twoja Drukarka jest przystosowana do drukowania zdjęć?, jak tak to w programie od drukarki musi być taka opcja.
Do rozmiarów 10x15 cm, 13x18 cm, 20x25 cm i A4 możesz skorzystać z programu HP Photo Creations:
Mam drukarkę EPSON która drukuje na papierze PREMIUM naprawdę super jakościowo fotki, a mniejsze to bym sobie ciął po prostu.
właśnie o coś mniej więcej takiego. Czy ten program jest typowo pod drukarki HP ?
Działa, bez względu na to, jaką masz drukarkę.
Tak ale teraz zauważyłem, ze jak chce zrobić jakiś kolaż itp to jest to płatne.
Są tam i płatne, i bezpłatne wersje projektów. Tyle, że te bezpłatne są bardzo proste.
Jest jakiś program podobny do tego hp photo creations? Korzystałam z tego przez ponad rok i nagle od tego miesiąca to usuneli i nie można w to wejść ani ściągnąć na nowo.
Tak, wycofali HP Photo Creations. Działał do 30 listopada 2019 (link):
Zobacz TE propozycje alternatyw. Jak dla mnie, najbardziej podobny jest 5DFly Photo Design, tyle, że nie jest do końca darmowy.