Szukam filmu najlepiej dla linuksa(ubuntu 20.04), żeby umożliwiał odtwarzanie filmu w odwrotnym kierunku.
Od tyłu? VLC nie ma tej opcji?
No właśnie ten vlc ma dużo opcji, ale nigdzie nie widzę opcji od tyłu podobno to jest filtr flip horizontal /
vertical ale nie mogę znaleźć.
Raczej trzeba zrobić to jako nowy plik jak nie chcesz ciągle oglądać z podglądu w:
Avidemux
Openshot
Kdenlive
VirtualDub
można zmusić FFmpeg do pracy by plik powstał z pomocą terminala. Przy długim lub dobrym jakościowo wideo możesz poszukać jak zostawić z 300 MiB RAM dla systemu.
Przekodować za pomocą ffmpeg
How to Reverse a Video using FFmpeg - OTTVerse ale to dla krótkich materiałów, bo najpierw ładuje cały film do pamięci. Tu dyskusja o tym jak to obejść How to use FFmpeg Command for Reverse Video? - Video Production Stack Exchange
Tu też sprytny sposób Play Video Backwards using Avisynth and Virtualdub. Reverse - YouTube ale tylko dla filmów AVI - zajrzyj do komentarzy, bo to stary film a składnia AviSynth się zmieniła.
Jest jeszcze takie coś ale dosyć stare, nie wiem czy zadziała Video Time Reversal 2.08 Free Download - VideoHelp
Dobrze jest, a jest jeszcze taka sprawa co zrobić żeby dzwięk też odbić ?
pierwszy sposób z ffmpeg
odbija również dzwięk.
ffmpeg.exe -i originalVideo.mp4 -vf reverse -af areverse reversedVideo.mp4
Ale zwolnij całą wolną pamięć, bo dla pliku MP4 o pojemności jedynie 40MB, ffmpeg
po uruchomieniu zjadło mi 8GB RAM. Nie wiem czy to ma sens dla większych plików .Trzeba dzielić na mniejsze fragmenty jak opisano w linku, który dałem w poprzednim wpisie.
Opcja wspomniana jako 2 też podobno odwraca.
Dzięki działa i rzeczywiście mi zjadło aż 68 % ramu.
Ten temat został automatycznie zamknięty 90 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.