Cześć,
Szukam programu który będzie monitorował połączenie z internetem: download, upload i tworzył statystyki tego.
Najlepiej jak by był napisany w QT, a moduł uruchamiał się jako usługa.
Jest coś takiego?
pzdr!
Cześć,
Szukam programu który będzie monitorował połączenie z internetem: download, upload i tworzył statystyki tego.
Najlepiej jak by był napisany w QT, a moduł uruchamiał się jako usługa.
Jest coś takiego?
pzdr!
mrtg,slurm,rrdtool,conky conky jak wiesz to uniwersalne narzędzie ale tez ma opcje dl i ul
Conky to mnie raczej nie interesuje, aż takich bajerów na pulpicie nie lubię Wiem jakie mam jądro, która godzina i ile czasu mam włączony komputer
A co do pozostałych, używasz może któregoś?
pzdr!
tzn conky ma ten plus ze jest łatwy do konfiguracji i wyglądu bo tez mnie wkurzało ze pokazywał mi stan dysku etc wiec to po prostu wyłaczyłem zostawiłem jedynie własnie dl i ul i temperaturę proca
to który wybrać zależy od Ciebie ale wiem ze mrtg jest łatwo dopasowywalny tzn łatwo go odpalić bez problemów śmiga jak i na bsd tak i większości linuxów
bo wiem ze przy mandrivie sie pluł
pawciak , na forum używamy polskich znaków (żźćąś itp.). Istnieje też coś takiego jak kropka, przecinek, wielka litera na początku zdania. Proszę wyedytować swoje posty i poprawić co trzeba.
A czy ten conky ma jakieś statystyki? Np. podsumowanie miesięczne: Łączny upload i download, tygodniowe, dzienne i takie tam
oj conky raczej nie oferuje możliwości zapisywania miesięcznych stat. - nie zgłębiałem się aż tak w te programy najlepiej będzie jak poczytasz manual albo jakąś stronę. Przepraszam ale nie znam się aż tak na tych programach bo nie są mi na tyle potrzebne