Jeśli myślisz o swapie/pliku wymiany/czy jak się to nazywa pod Windows to stracisz na tym duużo więcej prędkości Nawet o tym nie myśl
Nie rozumiem co się uparłeś na tak diabelnie szybkie pamięci…
Jeśli myślisz o swapie/pliku wymiany/czy jak się to nazywa pod Windows to stracisz na tym duużo więcej prędkości Nawet o tym nie myśl
Nie rozumiem co się uparłeś na tak diabelnie szybkie pamięci…
w dużym skrócie - rendering
Mam coraz większe pliki/sceny, potrzebuje prędkości, im więcej tym lepiej.
a rozwiązanie softwerowe to użycie plików xref.
Za te 400 zł różnicy w cenie między 32GB twoich pamięci, a poleconych przeze mnie wymieniłbyś pewnie procka na szybszy i zyskał dużo więcej…
Nie idźcie tą drogą…
Chłopie… Za te pieniądze kupisz 2x lepszy procesor razem z płytą od amd… Ba! jeszcze 32GB szybkich ram nawet.
Chyba najlepiej będzie zamknąć wątek…
Poczekać na więcej hajsu i kupić nowy lepszy sprzęt…
Przede wszystkim zorientuj się ile możesz dostać za obecny. Może się okazać, że dołożysz naprawdę niewiele.
no okej
Patrz, ten procek dzisiaj x-koń przecenił na 900zł. Do tego płyta na b450 za kilka stów i masz zestaw 3x mocniejszy od swojego, a nie jakieś 5% na ramie, które dla całkowitej prędkości komputera nie tak wiele zmieni.
Albo jeśli program potrafi wykorzystać wielowątkowość to nawet tańszy, ale z większą ilością rdzeni 2700x
Przynajmniej nie będziesz miał problemów z wysokością pamięci, bo tego powietrzem nie schłodzisz
wiem, tylko chłodzenie “wodą”
Mierz zamiary na możliwości
Takich procesorów nie kupują ludzie, którzy zbierają na nie 7 lat Kup coś przyzwoitego i ekonomicznie opłacalnego
Spokojna twoja rozczochrana, już ja wiem jak go wyklożystać