Szukam smartfona w okolicach 1200 złotych

Witam, tak jak w tytule szukam smartfona do 1200 złotych (może być lekko ponad) jednak mam problem - każdy smartfon który mi pasuje ma jakąś wadę która psuje mi cały sens zakupu - przykładowo:

Chciałem już kupić LG G3, wszystko mi w nim pasuje oprócz czasu pracy baterii. Później chciałem LG G2 jednak jest trochę przestarzały pod kilkoma względami. Przed chwilą oglądałem recenzję Pentagram Monster X5 PRO jednak ten nagrzewa się i kiepsko radzi sobie z grami 3D.

Moje wymagania co do smartfona:

-Wydajna bateria która wytrzyma cały dzień użytkowania

• Duża wydajność w grach 3D (GTA, Asphalt 8, Dead Trigger 2) (W GTA chcę grać na najwyższych detalach, w pozostałe mogę grać na średnich/niskich byle by nie było zacięć)

• Wydajność systemu

• Wyświetlacz 720p lub lepszy, dobra widoczność w słoneczne dni

• Jakość dźwięku w słuchawkach (mam własne słuchawki i oglądam często YouTube, wymagam dobrej jakości dźwięku)

• Android 5

• Wydajnie działające Google Chrome

• Nagrywanie filmów w 720p i w dobrej jakości

• W miarę dobre zdjęcia  (muszą być dobre a nie perfekcyjne)

• Używam często transmisji danych - musi być wydajna i szybka (w niektórych smartfonach słyszałem, że działa gorzej)

• W miarę wytrzymały

• Więcej niż 4 GB pamięci wbudowanej

• Nie palcująca się obudowa

• Nie nagrzewający się bardzo

To z czego mogę zrezygnować:

• Jakość rozmów

• Waga

• Wielkość (bez przesady nie musi być ani super płaski ale aby nie był zbyt duży)

• Dobry głośnik

• Dual Sim

• Nie musi być znany

Dodam, że nie chcę żadnych Samsungów i jeśli jest taka możliwość to nie chcę niczego od SONY.

polecam moto g sam jej używam ma świetną obudowa nie widać nawet tłustych palcy albo motorole moto x lub nexus-a

Zainteresowałeś mnie. Jaką ma ta motorola wydajność i aparat ? Nad nexusem też się zastanawiałem ale podobno ma słabą baterię.

Huawei Honor 6

Ekran Full HD 5 cali, 3GB RAM, 8-rdzeniowy procesor, aparat główny 13 MPX. Android Lollipop