Witam od jakiegoś czasu szukam sterownika wideo do laptopa emachines E730G. Chociaż mam już zainstalowany z Windowsa 7 po otwarciu np. Pasjansa wyskakuje mi takie coś:
Przyśpieszenie sprzętowe jest wyłączone lub nieobsługiwane przez sterownik karty wideo, co może spowodować wolniejsze działanie gry. Upewnij się, że masz zainstalowany najnowszy sterownik karty wideo i że przyśpieszenie sprzętowe jest włączone.
Czytałem trochę o tym i próbowałem np. włączyć to przyśpieszenie ale jest to nie możliwe. Jeżeli ktoś wie gdzie znaleźć ten sterownik (na stronie producenta są, ale jakieś dziwne) to byłbym wdzięczny. Najlepszy byłby link Czekam na podpowiedzi.
No jak dziwne, po uprzednim wyborze wersji windowsa w prawym górnym rogu, w sekcji VGA klikasz na sterownik do karty, zależnie, czy to amd, intel czy ati, a jak nie, to sprawdzasz, jaki masz model k. graf i ściągasz bezpośrednio ze stron ww producentów.
Jak nie wiesz, jaką masz kartę i inne podzespoły, to ze strony emachines (link do programu jest też na stronie powyżej przy “Download Hardware Vendor Detection Utility”) ściągasz programik http://global-download.gateway.com/File … ection.exe który pokaże Ci co siedzi w laptopie.