Szukam sterowników do Intel UHD 620 do Windows 8.1

Wiem, że są takie, które można było zainstalować bez zbędnego kombinowania, ale gdzieś mi zginęły. Ma ktoś jakieś sprawdzone źródło gdzie można pobrać?

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/detect.html

Może Intel je wywalił lub wciska niestabilne.

To nie działa.

No to spróbuj jeszcze u producenta płyty głównej - nie musi być ta sama płyta. Ten układ graficzny był zawarty w prockach Intela gen. 8 z chipsetem serii 300. Sterownik można ściągnąć od dowolnego producenta płyty, spróbuj tutaj:
Oooops, nie do wiary, nigdzie tego nie ma. Asus, MSI, Gigabyte i Asrock pousuwały sterowniki od grafiki Intela.

Dziwne, starsze sterowniki są, może zadziałają, szukaj pod Windows 8.1 / VGA

P.S. Jak nie starsze to może nowsze sterowniki od Intela gen. 9, 10…

Dzięki, sprawdzę.

Tu akurat jest procesor 7. generacji.

Żadne nie chcą się zainstalować, ale w sumie już to nieistotne. Rezygnuję z tego, ponieważ zauważyłem, że jeszcze jest problem ze znalezieniem sterowników do wifi i innych rzeczy. Wgram Win10.

Pobierz ze strony Intela. Masz tam dwie wersje 31.0.101.2130 z 2024.09.03 oraz 31.0.101.2115 z 2022.12.29.

Byłem już tam.

I co z nimi nie tak? Nie pasują? Nie instalują się poprawnie? Instalują się ale nie wykrywa prawidłowo modelu sprzętu?

Żadne się nie instalują.

Choć mocno spóźniona, bo Windows 10 już za ok. rok traci wsparcie, to jednak słuszna decyzja.
Konieczny SSD. Rozumiem że jest?

Na szczęście nie obawiam się braku wsparcia. Na innym komputerze mam nadal Win7, bo lubię. Działa świetnie.

SSD jest i na Win10 zainstalowałem sterowniki do grafiki bez problemu.