Szukam sterowników do karty Sis 7012


(swi_r) #1

Witam!

Jak co format mam ten sam problem :confused: Nagrałem po ostatnim płyte z tymi sterownikami, jednak gdzieś się zapodziała :confused: Używałem już chyba z 10-ciu różnych sterowników, które przed chwilą ściągnąłem. Zawsze gdy próbowałem, którejś z tych paczek to wyskakiwało, że instaluje karte Realtek AC'97 Audio, po czym w trakcje wyskakiwał błąd, że nie może odnaleźć jakiegoś pliku. Gdy je 'dościągnąłem' to na koniec był komunikat, że były błędy i sprzęt może nie działać. Jedynie instalacja "Realtek_AC97_5.10.0.5750" doszła pozytywnie do skutku. Tutaj też zonk, dźwięku nie było... Nie wiem już co robić.. Po 4 godzinach nie mam już na to siły... :((( Proszę o pomoc.

Oto mój sprzęt:

Monitor: LG FLATRON W2252TQ, rozdzielczość 1680x1050 px

Windows XP SP3

Typ procesora: Intel Celeron, 2433 MHz (24 x 101)

Seria: D1

Zbiór instrukcji: x86, MMX, SSE, SSE2

Nazwa płyty głównej: Gigabyte GA-8S661FXM-RZ (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Mikroukład płyty głównej: SiS 661FX

Typ magistrali: DDR SDRAM

Rzeczywista częstotliwość taktowania: 135 MHz (DDR)

Efektywna częstotliwość taktowania: 270 MHz

Pamięć fizyczna: 256 MB (DDR SDRAM)

Karta wideo: ASUS A9550 Series Secondary (128 MB)

Karta wideo: ASUS A9550 Series (128 MB)

Akcelerator 3D: ATI Radeon 9550 (RV350)

Monitor Monitor Plug and Play NoDB

Karta dźwiękowa: SiS 7012 Audio Device

Dysk fizyczny: SAMSUNG SV4002H (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100)

Dysk fizyczny: ST3802110A (74 GB, IDE)

Napęd dysków optycznych: PIONEER DVD-RW DVR-115D

Karta sieciowa: Karta Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC (88.199.151.134)


(Fanboj O) #2

http://w3.sis.com/download/agreement.php?url=/download/

a jeszcze lepiej

http://www.gigabyte.pl/products/page/mb ... /download/


(swi_r) #3

Po instalacji "motherboard_driver_audio_realtek_whql" niby wszystko ok, poszedł restart jednak nie ma głosu. "Realtek AC97" w Menadżerze jest z wykrzyknikiem. Koło zegarka nie ma ikony głośnika.

Odinstalowałem sterownik i zrestartowałem komputer.

Przy instalacji paczki ze strony Sis wyskakuje błąd: "UpdateDriverForPlugAndPlayDavices. -536870397" Potem kolejny: "Fall to install audio driver for win XP. Setup will exit.".

Znowu odinstalowałem i zrestartowałem.

Spróbowałem zainstalować sterownik ręcznie po rozpakowaniu "motherboard_driver_audio_realtek_whql". Niby wszystko ładnie, pięknie i po instalacji: "Wystąpił problem podczas instalowania tego sprzętu: Realtek AC'97 Audio. Nie można uruchomić tego urządzenia.". Tak samo jest gdy ręcznie instaluje sterownik ze strony SiS.


PROBLEM ROZWIĄZANY. CHODZIŁO O STEROWNIKI CMEDIA.


(Fanboj O) #4

Masz service pack 3 lub poprawkę do windows kb888111?

Sterowniki czipsetu zainstalowałeś?