Witam
mam laptopa Simens Amilo pi 2550 i chcę przejść z visty na xp … A nie mogę znaleźć sterowników pod xp
Wie ktoś w skąd mogę pobrać ???
Witam
mam laptopa Simens Amilo pi 2550 i chcę przejść z visty na xp … A nie mogę znaleźć sterowników pod xp
Wie ktoś w skąd mogę pobrać ???
Sugeruję wgrać 7. Jest o wiele lepszy od Visty i za razem od XP.
– Dodane 12.11.2011 (So) 1:29 –
Jeżeli tak bardzo upierasz się przy tym trupie XP, to to: http://forum.instalki.pl/viewtopic.php? … ight=visty jest podstawą, żeby w ogóle wgrać system. Z własnego doświadczenia mogę Ci napisac, że wgranie XP na tego lapka po prostu graniczy z cudem. Moja ciotka ma dokładnie ten sam model, ubzdurała sobie XP, bo tak samo jak Tobie jak się domyślam nawciskali kitów, że Vista jest do niczego, to dwa dni użerałem się z samym instalatorem żeby odczytał dysk, a drugie dwa dni użerałem się ze znalezieniem sterowników i tak nie znalazłem wszystkich. Jak nawet znajdziesz sterowniki, to gwarantuję Ci, ze polegniesz na sterownikach do grafiki(no chyba, że są już jakieś poprawnie), bo ja pamiętam, że wywalało mi błąd, że bodajże pobrane sterowniki nie są dla tego systemu i po ponad 3 godzinach znalazłem poradnik(widzę, że już zniknął z sieci) jak je poprawić żeby ich instalacja była mozliwa. Tak na prawdę, to Vista nie jest taka zła, wystarczy pożyczyć od znajomego płytę z taką samą wersją, albo ściągnąć z torrentów iso bez aktywatora(pamiętaj, że mimo iż masz klucz ściaganie plików z torrentów jest nielegalne),z pożyczonej płyty wgrać system na swój klucz, aktywować telefonicznie oraz wgrać wszystkie update’y łącznie z SP 1 i 2 i Vista będzie śmigać aż miło, ponieważ tak naprawdę głównie do zamulenia Visty przyczynia się to całe badziewie, które Fujitsu Siemens dorzuca do Windowsa i startuje razem z systemem.
potwierdzam to co napisał @Piotr92
vista do to samo co 7 tylko że 7 ma usprawnienia i z viste trzeba ręcznie czyści czyli ściągnąć cclenaer i raz w tygodniu przeczyścić to powinno wystarczyć a i usuwać programy z których się nie korzysta