JW - Zależy mi na transferze dużych plików / bez instalacji
Teraz doczytałem, że bez instalacji. Ale mimo wszystko warto.
Wszystko pięknie, ładnie ale mnie zależy na tym aby na urządzeniu odbierającym nie musiał niczego ściągać czyli tzw. udostępnianie do chmury odpada.
Zależy mi na czymś ala: wchodzę na stronę www.x i bez logowania wysyłam coś na drugie urządzenie które też jest na stronie www.x
Chciałbym by móc tak robić z dużymi plikami typu do 1Gb
Wrzucasz do chmury na komputerze i generujesz link do udostępniania. Wysyłasz link SMSem, albo jak wolisz do kogoś na telefon i ktoś z linku pobiera plik przez wbudowana przeglądarkę internetowa.
Czyli peer-to-peer z proxy przez serwer pośredniczący? Nie spotkałem się nigdy z takim rozwiązaniem bez dedykowanej apki bo przeglądarka internetowa (zwłaszcza w telefonie) to jest zbyt niestabilne medium na takie zabawy.
@anon741072: na komputerze wrzucam do chmury = czas. Wysyłam link=czas 2. Pobieram na urządzeniu=czas3. Zależy mi na czasie x1.
…ale Dzięki - już znalazłem Snapdropa.
To tak
Snapdrop, u mnie zablokowane 7 adresów pobocznych, ublock 9. Sprawdziłem z lenistwa.
A mam gruby plik hosts z blokadami.
Telefon -komputer bezpiecznie to tylko kabel , albo Kdeconnect
Ja tam nie widzę by strona umiała w tracking/szpiegowanie.
Cyfra obok oka “eye” to ukrycie załadowanego elementu na stronie np. linka “pochwal się naszą stroną na twitterze”. Ukrycie elementu html na stronie nie zwiększa prywatności.
Cyfra obok “</>” to niby załadowane ich JavaScripty - przy czym brak domen trzecich jak np. “Google analityka/AdSense”.