Szukam strony www do transferu pików PC-Android-PC

JW - Zależy mi na transferze dużych plików / bez instalacji

1 polubienie

Teraz doczytałem, że bez instalacji. Ale mimo wszystko warto. :stuck_out_tongue:

Wszystko pięknie, ładnie ale mnie zależy na tym aby na urządzeniu odbierającym nie musiał niczego ściągać czyli tzw. udostępnianie do chmury odpada.

Zależy mi na czymś ala: wchodzę na stronę www.x i bez logowania wysyłam coś na drugie urządzenie które też jest na stronie www.x
Chciałbym by móc tak robić z dużymi plikami typu do 1Gb

Wrzucasz do chmury na komputerze i generujesz link do udostępniania. Wysyłasz link SMSem, albo jak wolisz do kogoś na telefon i ktoś z linku pobiera plik przez wbudowana przeglądarkę internetowa.

Czyli peer-to-peer z proxy przez serwer pośredniczący? Nie spotkałem się nigdy z takim rozwiązaniem bez dedykowanej apki bo przeglądarka internetowa (zwłaszcza w telefonie) to jest zbyt niestabilne medium na takie zabawy.

@anon741072: na komputerze wrzucam do chmury = czas. Wysyłam link=czas 2. Pobieram na urządzeniu=czas3. Zależy mi na czasie x1.

…ale Dzięki - już znalazłem Snapdropa.

To tak
Snapdrop, u mnie zablokowane 7 adresów pobocznych, ublock 9. Sprawdziłem z lenistwa.
A mam gruby plik hosts z blokadami.
Telefon -komputer bezpiecznie to tylko kabel , albo Kdeconnect

Ja tam nie widzę by strona umiała w tracking/szpiegowanie.

Cyfra obok oka “eye” to ukrycie załadowanego elementu na stronie np. linka “pochwal się naszą stroną na twitterze”. Ukrycie elementu html na stronie nie zwiększa prywatności.

Cyfra obok “</>” to niby załadowane ich JavaScripty - przy czym brak domen trzecich jak np. “Google analityka/AdSense”.