Hej,
Szukam szybkiego dysku. Pojemność 320-500 GB. Cena nie więcej niż 300 zł. SSD raczej odpada bo są bardzo drogie. Pozdrawiam!
Hej,
Szukam szybkiego dysku. Pojemność 320-500 GB. Cena nie więcej niż 300 zł. SSD raczej odpada bo są bardzo drogie. Pozdrawiam!
Polecam coś z serii Samsung F1 albo F3, na prawdę szybkie i dodatkowo ciche dyski. Coś ze stajni WD też by się znalazło podobnego. Pozdrawiam
spinacz200 , zapodaj linki jakieś :). Samsung F3 widzę że polecają go wszędzie :). A z WD to co polecasz? I oczywiście please links
Cena zaskakująca ale jak z żywotnością? Muszę mieć bezawaryjny dysk ponieważ mam bardzo dużo projektów .psd oraz z 3dsMax
PS.: Aktualnie mam dysk (wykrywa go jako WDC WD2500JS-22NCB1). Odczuję jakąkolwiek różnice?
Backup na zewnętrznym dysku pod USB, albo pomyśl o RAID 1.
Nie wyobrażam sobie, że nie robisz kopii.
Maryś , robię co miesiąc ale ileż można mieć tych kopii :). Dysk który teraz mam już przeszło 4 lata jest ze mną :).
StreaM* , To tym bardziej RAID 1. Dokupujesz 250GB WD o podobnych parametrach
(raczej o takich samych już nie kupisz). Twoja płyta ma obsługę RAID to zapewne RAID 1 też.
Cena zaskakująca ale jak z żywotnością? - Na razie nie stwierdzono wybitnych błędów tych dysków, więc powinno być w porządku.
Odczuję jakąkolwiek różnice? - zdecydowanie tak
Adalbert , biore tego Samsunga :). WD daje do taty kompa bo on ma dysk 20 GB ;]. Pozdrawiam!