Dawno mnie tu nie było
Mam wielką prośbę - potrzebuję w sumie 12 osób które przez 14 dni będą „Testować” (mogą mieć po prostu zainstalowane) moją aplikację zanim trafi do publicznego sklepu Google.
Dla uwiarygodnienia, screen z konsoli deweloperskiej Google Play:
Potrzebuję jeszcze 3 chętnych którzy zainstalują aplikację. To bardzo małe, raptem 9MB narzędzie bez żadnych reklam które jedyne co robi to łączy się z API serwerów PSE i pobiera stamtąd cenę RCE (ceny godzinowe energii które np. w Enerdze są podstawą do rozliczenia wynagrodzenia za energię wprowadzoną do sieci w ramach net-billingu czyli tzw. nowe zasady). Apka odlicza ile czasu cena RCE jest jeszcze poniżej zdefiniowanego przez nas progu (domyślnie 20 groszy) bo jak mam oddawać prąd za 2 grosze za kWh to wolę sobie grzejnik elektryczny włączyć w domu ale generalnie chodzi o lepsze planowanie czasu włączenia np. zmywarki, pralki czy suszarki, żeby korzystać kiedy sprzedawalibyśmy prąd do sieci za najgorsze stawki.
Screeny:
Jak się zgłosić i pobrać apkę? Proszę o przesłanie na PW adresu email pod którym macie konto Google. Muszę je dodać do wewnętrznej listy testerów i wtedy wyślę Wam potwierdzenie i zacznie działać link https://play.google.com/apps/testing/pl.hindus.pse_rce
Teraz, nie będąc na liście, po wejściu na niego zobaczycie tylko błąd „Nie znaleziono”.
Także nie ma potrzeby instalacji żadnych przypadkowych APK, normalnie z Google Play wszystko leci.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc Pozdrawiam!