Szukam Windows 10 oraz Pakiet Office na firmę

Witam. Szukam Windows 10 PRO oraz pakiet Office na firmę. Czyli musi być to w pełni legalna (czytaj: ze sprawdzonego źródła) wersja oraz pakiet office.
Jedyne co znalazłem, to Windowsa za 600 zł oraz Pakiet office z licencją wieczystą 2019 za …1100 zł. Łącznie około 1700 złotych, trochę dużo …

Niestety mam problem na funkcjonowaniu na stronie MS bo mi się strasznie crashuje (nie jest to wina przeglądarki bo sprawdziłem inne) i problem występuje tylko na ich stronie.

Ktoś coś zna taniej ? Coś słyszałem o O365, ale nie wiem jak to się je, jak to działa, czy jest to to samo co np. Office 2016/2019 czy jak ? Czy to tylko działam w chmurze, czy mogę zainstalować i bez dostępu do neta się tym bawić ?
Dzięki za odpowiedzi.

Jesteś pewny, że potrzebujesz W10 Pro?
Office musi być najnowszy?

Tak, musi być PRO.

Co do home to MS zaleca aby firm nawet 1-osobowe miały wersje PRO. Ale tu nie chodzi o to, PRO ma większe możliwości które jednak będą potrzebne. Nie mniej jednak chciałbym abyś opisał jak by wyglądała (hipotetycznie) różnica cenowa między Home a Pro dla firmy.

Office może być 2016, jednak różnicy w cenie nie widziałem jakiejś ogromnej jeśli chodzi o licencję wieczystą w stosunku do 2019.

home kosztuje ok 450 zł, ipodobno można sprawdz licencje :wink:

Jakie oprogramowanie do offica podpinasz? Jak jakieś zewnętrzne “wtyczki”, to nawet 2013 powinna być k i może ona z 300, nie 1300 wyniesie :wink:

Różnica między Home a Pro wynosiłaby wtedy 150 zł. A jednak PRO ma większe możliwości, które jednak będą stosowane, plus różnica w cenie nie jest jakaś mega niska.

Co do Office. Pakiet Office 2016 z autoryzowanych sklepów (morele/xkom/proline), kosztuje minimum 900-1000 zł. Office 2013 niby można znaleźć za o wiele mniejsze pieniądze ale ze stronek, które raczej nie należą do autoryzowanych i też opis produktu sugeruje że są to jakieś resellery itp.

I w czym to przeszkadza?

ano w tym, że ja mu mogę sprzedać swoją używana licencje, dać dowód zakupu i jest kryty, bo takie orzecznictwo, a “odsprzedawanie dalej” części firmowy licencji sądy traktują odmiennie. Jak masz firmę, to ryzykowny manewr :wink:

Jakie elementy oFFice będziesz używać?

W tym jest Word, Power Point i Excel. Korzystasz na co dzień z czegoś więcej?

Pominę fakt, że zaproponowany przez ciebie pakiet Office, w tej cenie sprzedawany jest z komputerem.
Natomiast autor wyraźnie zaznaczył, że szuka pakietu biurowego do firmy, a wersje domowe Office nie są przeznaczone do komercyjnego użytku.
Cóż więc po zakupie Office 2019 Home & Student skoro autor nie będzie mógł z niego korzystać w firmie?

Na jakiej podstawie twierdzisz, że z home & student nie może korzystać w firmie?
Sorki zła wersja mi się kliknęła, ale ciężko ruszyć dupę i zerknąć.

Nie ma innych opcji niż te:

Na podstawie postanowień licencyjnych.

Takie teksty zachowaj dla siebie.