Zakupiłem win7 home i system jest dość irytujący dla mnie i innych.
Pytanie. Czy znacie SPRAWDZONE nie amatorskie rozwiązania przywracające następujące 2 funkcje z XP?
PRZYCISK UP ( ŻADNE BZDETY typu breadcumbs)
NORMALNE SZUKANIE Z XP bez wpisywania w okienko komend.
bardzo proszę o posty związane z tematem, wierzę, że na tym forum są ludzie PRO.
– Dodane 22.06.2011 (Śr) 9:33 –
tylko błagam bez postów typu :
WPISZ FRAZE W START / ALBO WCISNIJ F3 - rozumiem że Ballmer postanowił uprościć wyszukiwanie ale to co zrobił, żeby wyszukać na przykład wg. rozmiaru/ daty modyfikacji i daty utworzenia TRZEBA WPISAĆ KOMĘDĘ SKŁADAJĄCĄ SIĘ Z 20 ZNAKÓW
masz rację w wersji pro ten program działa identycznie jak windowsowski szukacz - wielkie dzięki wcześniej używałem agent rashack i wersja lite jest słaba/ oba jednak nie oferują przycisku szukaj w exploatorze/szkoda.
na tym forum właśnie są pisane skrypty ale niestety nieudało mi się mimo zastosowanych rad.Czy jesteście w stanie sprawdzić jego poprawność?Działa u was?
W win7 foldery są podzielone na 4 kat( ogólne/ muzyka/filmy/dok) nie mylić z bibliotekami!
i właśnie chciałem żeby na jasno niebieskiej belce pojawiły się nowe elementy przykład.
zaznaczam film i na belce jest: przenieś do/ kopiuj/ wytnij/ odtwarzaj/ cofnij/ właściwości pliku. No ale niestety coś robiłem nie tak dlatego odpowiedni skrypt do powyższych 4 typów folderów ( z opcją zaznaczony plik lub niezaznaczony) jest potrzebny.
CLLASIC EXPLORER to najlepszy tego typu program (sam namówiłem tego programistę do wprowadzenia kilku funkcji na etapie beta i wskazałem kilka wad)jednak jest on zewnętrznym programem co niesie ze sąbą zagrożenia ( ogarnięci wiedzą o tym(luki itp) więc dlatego szukam moda bezpośrednio w rejestrze windows lub programu od sprawdzonego producenta
Ale rozumiesz, że skórka nie doda bądź też nie usunie żadnych elementów interfejsu typu przyciski, menu itp, itd, prawda? To co pokazałeś ma tylko upodabniać wizualnie Windowsa 7 do ósemki.
proponuję nauczyć się na pamięć tej listy jeżeli chcesz korzystać z normalnych funkcjonalności dostępnych w XP po “zakliknięciu” ustawień wyszukiwania. Ballmer postanowił ułatwić życie wszystkim kupującym Vistę i jej klona (7)