Chodzi Ci o Palm Muting czyli technikę tłumienia nadgarstkiem. Wykorzystywaną często przez niespecjalnie wprawnych muzyków z pop punkowych/punkrockowych zespołów typu Offspring.
Nie chodziło mi o to, znam tą technikę, ale miałem na myśli co innego. Dużo takich kawałków - piosenek nazwijmy, występuje np. w filmie Ace Ventura Psi Detektyw - 1. część - dużo jest tam takich wstawek z gitarą, bardzo mi się podobały, o coś takiego mi chodzi, chciałbym po prostu dostęp do muzyki tego rodzaju
Przecie podałem link do LastFM, są tam wypisane zarówno zespoły, jak i odpowiednie tagi, wystarczy wpisywać w YT albo http://grooveshark.com/ lub poszukać odpowiedniego radia. Ja radia z taką muzyką z głowy nie podam ponieważ na co dzień słucham innej muzyki, domyślam się jednak, że w Gadu radio są co najmniej dwie stacje grające taką muzykę, może ktoś inny jeszcze dorzuci coś więcej w tym temacie.
Pierwsza- w teledysku gość stoi na dachu wieżowca, chce popełnić samobójstwo(tak mi się zdaje) ale się cofa a później jest takie ujęcie jak rozwala różne rzeczy. Gość miał tatuaże na ramionach. Najprawdopodobniej to był hip-hop amerykański.
Druga- polska, też chyba hip-hop, refren śpiewany przez faceta(słów nie pamiętam), coś o piłce, mieczu, następnie druga zwrotka gość rapuje, stoi na klatce schodowej i idą tam jakieś dzieci. Teledysk czarno-biały.
Obie piosenki były na vivie jak kiedyś oglądałem. Ma ktoś pomysł?
Pytanie: Czy zespół Disturbed, ma zarejestrowany jakiś koncert na nośniku jakimkolwiek? Bo tak jak mogę znaleźć na yt kawałki zespołów LIVE tak distrurbed średnio, albo ewentualnie kręcone telefonem nokia 3310. Dlaczego nikt nie nagrywał ich koncertów? Pozdrawiam i czekam na odp! :razz:
W reklamie “Podmiejskiego Czyścca” na Comedy Central w gdzieś 20 sekundzie był taki motyw, że taka kobieta leżała jak taki typowy nigga w samochodzie i ruszała wargami w rytm takiej raperskiej muzyce. Kojarzy to ktoś i zna tytuł tej piosenki ? Pokazał bym tę reklamę ale nigdzie nie mogę znaleźć…