Mam problem ostatnio kupiłem Corsair HS70 Gaming Wireless lecz ciagle slysze w nich cichy szum . Czy da sie jakos to naprawic??
Zmniejsz głośność, ew. pokręć kablem ;D
Słuchawki podłączane przez Bluetooth zazwyczaj mają delikatny szum, który słychać gdy nie gra żadna muzyka.
Zobacz na komentarze Corsair HS70 Gaming Wireless (czarny) - Słuchawki bezprzewodowe - Sklep komputerowy - x-kom.pl piszą o szumie w lewej słuchawce, który powoduje opcja Sidetone, którą można wyłączyć w aplikacji iCue.
W sumie mam coś podobnego w innych słuchawkach. Jak mam włączone odgłosy otoczenia to jest dodatkowy szum.
Bingo
Tak to jest jak się kupuje barachło. Za cenę tego wynalazku można kupić jakieś firmowe słuchawki. Nie kupuje się słuchawek marek, które się tym od lat nie zajmują.a już na pewno nie tzw. gamingowych. Słuchawki gamingowe są jak kiełbasa i kaszanka grillowa. Producenci myślą, że pod tym szyldem każde barachło przejdzie.
No bo przejdzie. Tak, jak i kiełbasa grillowa przechodzi.
Wszystko zależy od oczekiwań, jak się chce po prostu coś słyszeć, to znajdą się słuchawki za całe 2,50 zł:
No tak, ale nie bezprzewodowe, za te to trzeba już wyłożyć aż 16,89 zł.
W sumie bardzo podobne do tych, ale co to za cena! Po co przepłacać?
Tak właśnie wiele osób myśli. Faktem jest, że cena nie jest jedynym wyznacznikiem jakości, ale gdy się chce mieć dobrą jakość, to za niecałe 20 zł jej się nie uzyska, niestety.
„słuchawki ciągle mają jakieś problemy ze sterownikami lub łącznością(a dodam, że na paśmie 2.5GHz wiele urządzeń w najbliżej okolicy u mnie nie operuje). Częste szumienie bez powodu w lewej słuchawce - po kilku wizytach na forach okazuje się, że jest to problem większości modeli tej słuchawki”
Tylko, że „blutucik” i wi-fi działa w paśmie 2,4 GHz