Witam mam problem z mikrofonem pojemnościowym. Kupiłem mikrofon na Amazonie firmy "neewer" szału nie robi bo kosztował 50 euro ale nie myślę że jakieś dno .
Po podłączeniu go,jakość głosu była spoko ale zajebiscie szumiał mocno jak cholera .
Wchodziłem nawet do akustycznego pomieszczenia i nic ten dźwięk to jakby wydobywał się z mikrofonu .Noi dobra mamy problem dałem go koledze do przetestowania na jego kompie i na jego interfejsie audio .
Mówi że jest elegancko działa nieźle i nie szumi . No to dobra walimy na stronkę żeby dobrać jakiś fajny interfejs audio dla mnie .
Wybraliśmy, interface audio firmy "scarlett solo" Noi elegancko mamy interfejsik,zainstalowałem sterowniki na ich stronie odpalam i szumi ! Miałem taką kurxxce że szok ! Nosz ku… tyle kasy na marne prawie 100 euro ! Chodź prawda szumi mniej ale to nie profesjonalnie tak nagrywać, ciągle ten dziwny dźwięk w tle gdy nagrywam
W tym tygodniu wpadam do kumpla go sprawdzić ale w między czasie chciałbym poradzić się kogoś kto się zna . Proszę o pomoc mogę nawet wysłać nagranie jak to brzmi dzięki wielkie mam nadzieję że ktoś pomoże .