Szumienie w słuchawkach

Potrzebuje pomocy, a mianowicie słuchawki nagle zaczęły mi szumić. Pod telefonem jak i wejściem z tyłu problem nie występuje. Niestety ale mój kabel jest za krótki i słuchawki nie mogą być podłączone z drugiej strony. Wie ktoś jak rozwiązać ten problem? Jeśli coś to wyślę jakies ss’y.

Jest to jednostajny szum, czy trzaski? Coś dokladaleś do komputera? Pewien jesteś, że z tyłu nie szumi (np. z powodu włączonego podsłuchu mikrofonu)? Jeśli tak to najprościej chyba kupić przedlużkę jack za parę złotych.

Rozumiem, że słuchawki masz podłączone na przednim panelu komputera, tak? Może masz na ten przedni panel podłączone jakieś urządzenie USB które powoduje zakłócenia w postaci szumu. Spróbuj je przepiąć do tyłu.
Druga opcja, to że w ustawieniach odtwarzania dźwięku masz włączony odsłuch z mikrofonu, wejścia liniowego, cd, aux czy czegoś tam innego analogowego, ale jeśli z tyłu tego efektu nie ma, to raczej nie to.

Możliwe jest też że przedni panel zbiera ładunek elektrostatycznych z obudowy. Mam podobnie kiedy w laptopie dotknę radiatora czymś metalowym. W słuchawkach pojawiają się wtedy zakłócenia.

Po wymianie słuchawek ze złączem TRRS na TRS problem ustał, do zamknięcia.